Tesla Model X’in Özellikleri Harika Görünüyor. Tesla’nın Model X’i, ulaşımın geleceğine bir bakış sağlayan, ezber bozan bir elektrikli SUV.

Tesla ürün gamında bulunan araçların hitap ettiği geniş müşteri kitlesine yeni otomobiller sunmaya devam ediyor. Tesla Model X SUV gövde tipine sahip etkileyici bir araç. Teknoloji ve yeni nesil üretim konusunda diğer otomobiller firmalarına göz dağı veren Tesla araçlarının sahip olduğu özellikler ile müşterilerini de mest etmeye devam ediyor.

Bugün Tesla Model X’in 10 özelliğinden bahsedeceğiz. Bilmenizi isteriz ki Tesla Model X’in Özellikleri harika görünüyor.

Model X, Tesla’dan gelen çok sayıda harika örnekten biridir. Model X, önceki modellerden farklı olarak, daha çok bir SUV’dir ve yolcu taşımak ve diğer Tesla’ların tasarlanmadığı büyük miktarda bagajı depolamakla ilgili işlevsellik sağlar.

Bununla birlikte, her zamanki Tesla modasında, Model X teknolojik olarak gelişmiştir ve çok sayıda harika özelliğin yanı sıra birçok gelişmiş güvenlik özelliği sağlar ve bugün mevcut olan geleceğin otomobili haline getirir. Aşağıda Tesla Model X’de bulunan en havalı özelliklerden bazıları verilmiştir.

Kanat Kapıları

Listemize uzun zamandır görmediğimiz ve tarihin en havalı kapılarından başlayacağız. Bu kapılar daha önce DeLorean DMC-12, Mercedes 300 Sl modellerinde karşımıza çıkmıştı. Yenilikçi bir şirket olan Tesla’nın geçmişte fütüristik olan bu kapıları aracında bulundurması Martı kapıların hala havalı olduğunun bir göstergesi gibi görünüyor.

Tesla martı kapıları sadece havalı oldukları için değil kullanışlı olduğu içinde tercih ediliyor. Falcon Wing isimli bu kapılar araca daha ferah ve rahat bir giriş sağlarken iç kabinde daha fazla oturma alanı sağlıyor. Bunun dışında dar park alanlarına Teslanızı park ederken kapının açılma açısını hesaplamak zorunda kalmayacaksınız. Çünkü tesla kapısı yandaki arabalar algılayan sensörlere sahip. Yani açılma mesafesinin uygun olup olmadığını kendisi tespit ediyor. Tesla martı kapıları Tesla Model X’in Özellikleri arasında uzun süre hafızalarda kalacak gibi görünüyor.

Ön Kapıları Otomatik Olarak Kapatma

Otomatik kapanan kapılar Tesla Model X’in ön tarafında bulunan ekran ile kontrol edilebiliyor. Bu ekran açık veya kapılı kapıları gösteren sensör bilgilerini gösteriyor. Dilerseniz kapı kollarına uzanmadan ekran üzerinden açma ve kapama işlemlerini yapabilirsiniz. Tesla Model X’in Özellikleri listemiz devam ediyor.

Otomatik Çağırma

Tesla Model X’in Özellikleri arasında en iyiler arasında olan başka bir özellikte aracı otomatik olarak çağırmaktır. Bu özellik aracı 60 metre yakınınıza park etmeniz durumlarında talimatınız ile Model X’i yanınızda görebileceğiniz anlamına geliyor. Bu özellik dalgın insanları araçlarını nereye park ettiğini anımsayamaması gibi durumlarda çok işe yarıyor. Teslayı çağırmak için akıllı telefonunuzun yanınızda olması yeterli.

Otopilot

Otopilot özellikli otomobilleri gün yüzüne çıkaran Tesla bu konuda en üst seviye otonom sürüş için çalışmalarını son hızla sürdürüyor. Şimdilik 2. Seviye otonom sürüş desteği sunduğu otomobillerde sürüş konforu müşterileri çok memnun ediyor. Yani bu aracın belirli sınırlı koşullarda hızlanmayı, frenlemeyi ve direksiyonu kontrol edebileceği anlamına gelir. Sürücü müdahale etmek için aktif olarak direksiyonda elini bulundurmak zorunda. Ayrıca araç otopilot ile giderken uyumak yasak.

İşlevsellik bakımından gerekli bir özellik olan otopilot geleceğin en gerekli teknolojisi olma yolunda ilerliyor. Tesla bu teknolojini belli bir bölümünü kullanıma sundu. Bu özellik uzaktan gerçekleşen yazılım güncellemeleri ile destekleniyor. Tesla’nın Model X’de sunduğu otopilot özelliği otomatik olarak şerit değiştirme, hızlanma, fren yapma, Trafiğe duyarlı seyir kontrolü, Otomatik sürüş, gibi özellikleri içeriyor. Otopilot güvenlik nedeniyle tam yetki sahibi olmasa da bu özelliği belli bir seviyede olsa deneyimlemek heyecan verici. Tesla Model X’in Özellikleri arasında bulunan Otopilot bu özelliğin popüler olmasında etkin bir rol oynamıştı.

Menzil

Tesla Model X rekabetçi bir SUV olmayı başardı. Rekabet özellikleri arasında menzil de yer alıyor. Aracın kıza menzilli bir versiyonu bulunmuyor. Tesla Model X’i yaparken uzun menzilli olarak üretmiş. Bu menzil 360 mil (580 kilometre) olarak belirlendi. Bu konuda çok iddialı olan Tesla Model X rakiplerine ciddi bir fark attı. Örneğin Tesla’nın rakiplerinden biri olan Jaguar I-Pace 246 mil menzil değeriyle Model X’in bir hayli gerisinde kaldı.

Panoramik Ön Cam

Günümüz lüks otomobillerinde sıklıkla kullanılan bir cam tipi olan Panoramik camlar araçlara şık bir görünüm katmasının yanında iç tarafta oturanlar için muazzam bir manzara sağlar.

Tesla ön taraftan arka kabinin yarısına kadar uzanan panoramik cam tasarımıyla Model X’e ayrı bir hava katmış. Güneşe duyarlı olan cam ışınların yoğunluğuna göre kendisini karartabiliyor.

Oturma Alanı

SUV’iler genelde geniş olurlar. Model X’te bu konuda geride kalmadı. Ancak iç mekan yerleşiminde bir farklılık söz konusu. Tesla, Model X için birden fazla oturma planı çizdi. Standart Model X 2 satır için 5 koltuk yerleşimi yaparken aynı araç içinde 6 veya 7 koltuklu bir şekilde oturmak da mümkün.

Depolama Alanı

Depolama alanı geniş bir SUV’de beklenen bir özelliktir. Model X bu konuda müşterilere istemediği kadar depolama alanı sunuyor. Tasarım itibariyle standart SUV’ilere nazaran daha kompakt dokunuşlar ile tasarlanan Model X yine de geniş bir depolama alanı sunuyor.

187 litre bagaj alanına sahip olan araç tüm koltuklar yattığında bu alanı 2.367litreye kadar çıkarıyor. Bagaj setinin ince olması araçta yükleme ve çıkarmanın konusunda kolaylık sağlıyor.

Canlı Güncellemeler

Teslanın tüm modellerinde olduğu gibi Model X içinde canlı yazılım güncellemeleri mevcut. Oldukça yenilikçi bir özellik olan güncellemeler araçta daha iyi güvenlik özellikleri ve sürüş dinamikleri adına iyi bir hale gelmesi için iyileştiriliyor. Akıllı telefonlara gelen güncellemeler gibi düşünebilirsiniz. Güncelleme yapmak için ekran üzerinde sarı saat simgesine dokunmanız ve gelen üç seçenekten birini seçmeniz yeterli olacaktır.

Emniyet

Emniyet tüm otomobillerde olduğu gibi Tesla içinde çok önem taşıyor. Model X bu konuda otomatik pilot geri çağırma gibi özellikleri ile sürücü emniyetini koruma altına almak istese de bazı güvenlik endişeleri söz konusu. Örneğin Tesla otopilot, yolculuk esnasında herhangi bir sorun olması durumunda otomatik acil fren sistemini devreye sokar.

Buna ek olarak otopilotun yetki dışına çıkan müdahaleleri söz konusu olduğunda araç tarafından direksiyonu devralması için sürücüye uyarı verilir. Ayrıca aracın aerodinamik yapısı ve düşük ağırlık merkezi takla atma eğiliminde olmayacak şekilde tasarlandı. Kısacası Model X ile gayet güvendesiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here