Twitter’ın tanınmış bir Tesla hacker’ı olan @greetheonly, Tesla’nın “Artırılmış Gerçeklik görüşü” nün görüntülerini Twitter’a yükledi. Videolar, aracın yolda ilerlerken gördüklerini veya en azından şirketin mühendisleri ve geliştiricilerinin sözde ‘Tam Kendi Kendine Sürüş‘ modu oluştururken gördüklerini gösteriyor.

Tesla Araçlarının Dünyayı Görüşü: Artırılmış Gerçeklik Görüşü

Casus fotoğraflarına göre, Tam Kendi Kendine Sürüş modu üzerinde en az iki yıldır çalışılıyor. O zamanlar bile, Augmented Vision geliştiriciler için bir seçenekti. Tesla’nın çeşitli kameraları dünyayı veya daha spesifik olarak yolu gördükçe gerçek zamanlı bilgilerin bir katmanını sağladı.

Videolar, geçen haftaki bu bilgilerin orijinal sızıntısını takip ediyor. “Artırılmış Vizyon” hakkındaki bilgimiz o zaman doğrulanmış olsa da, bu hareket halindeki Tesla aracı modunun ilk çekimleri.

Geçen haftaki sızıntı da düzinelerce ayar ve mevcut ayarlamayı ortaya çıkardı. Tesla bu hacklenme durumlarına karşı önlemler alıyor ve bunu engellemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çünkü araçlar ele geçirilerek istenmeyen durumlara yol açılabilir. Tesla geçen haftaki hacklenme ayrıntılarına yönelik bir kaç adım attı. Bunlar “Geliştirilmiş Çağırma” modu ve doğru üç saniyelik tam durma yerine yalnızca dur işaretlerinde yavaşlayan “California Durağı” gibi şeyleri içerir.

Tesla Sızıntılarına Ait Detaylar

Orijinal sızıntıda GPS ve hız eşiği gibi araç değerleri için kaydırıcılar ve ayarlamalar da vardı. Green, daha yeni başlıklarında, Tesla’nın geliştiricilerinin Augmented Vision’ı neden kullanıcılardan uzak tuttuğunu merak etti. Buradaki cevap kesinlikle açık, herkesin bu ayarlara erişmesine izin vermek güvenliği ciddi şekilde etkileyebilir.

Tesla’nın Tam Kendi Kendine Sürüş modunu geliştirmede yolun ne kadar aşağısında olduğunu hala tam olarak bilmiyor olsak da, beta yazılımı zaten bazı sürücülerin elinde mevcut. Bu otonomlaşma sürecinde Tesla ve onu gibi yatarım yapan diğer tüm şirketlerin bu alanda yoğun çalışmaları var. Ancak gözden kaçmamalı ki aynı şekilde bu araçları hacklemek isteyen yazılımcı bir grupta var.

Ne olursa olsun, bu, teknolojinin nasıl çalışabileceğiyle ilgilenen herkes için ilginç bir fikirdir. Kendi kendine sürüş modlarına güven inşa etmek, daha geniş çapta benimsenme söz konusu olduğunda otomobil üreticileri için büyük bir engel oluşturacak. Unutmayın, bazı Tesla sürücüleri sisteme çok fazla güveniyor olabilir.

Tesla Araçlarının Dünyayı Görüşü: Artırılmış Gerçeklik Görüşü 

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here