Tesla Türkiye Ne Zaman Satışa Başlıyor ?

0
3699

Tüm Dünya’da araç geliştirmeleri ve modelleri ilgili ile takip edilen ve elektrikli araç segmentinin öncüsü: Tesla Motor. Ülkemizde merak edilense ne zaman resmi olarak mağaza açacağı ve ülkemize ne zaman giriş yapacağı. Tesla Türkiye macerası yazımızın devamında

Tesla Türkiye

Tesla’nın yönetim kurulu başkanı ve baş tasarımcısı olan Elon Musk’ın 2017 sonunda Türkiye’ye gelmesiyle ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi herkesin ilgisini çekmişti. Birçok eleştirmen tarafından Tesla Türkiye adına ilk adımları olarak nitelendirilen gelişmeler sonrasında beklentiye dönüşmüştü. Hatta o zaman için Zorlu Center’da ilk mağazasını açacağı ve de bir yıl içerisinde Türkiye’de resmi olarak satışların başlayacağı düşünülmüştü. Ancak Elon Musk’ın ziyaretinin üzerinden neredeyse tam 3 yıl geçmesine rağmen resmi bir gelişme olmadı.

Tesla Türkiye

Elon Musk gelen sorular üzerine Twitter’da yaptığı açıklamada “Türkiye’yi seviyorum ve Tesla’yı Türkiye’de piyasaya sunduğumuzda orada olacağım.” açıklamasında bulunmuştu. Böylelikle net bir tarih vermekten kaçınmış oldu. 2018 Yılında showroom açacağı resmi ağızlar tarafından dile getirilmiş olsa da o dönem ABD ile yaşanan siyasi ve ekonomik gerginlik ile bu plan değiştirilmişti. Ancak sonrasında normale dönen ilişkilerle beraber de bir adım atılmış değil. Ve olayların üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen daha bir açıklama gelmemiş olması Tesla Türkiye ayağının şu an için yakın zamanda hayat geçmesini beklemiyoruz.

Türkiye Ve Elektrikli Araçlar

Bir diğer durum ise yerli otomobil girişimimiz TOGG’un duyurulması. Bununla beraber Türkiye’de elektrikli araç konsepti daha da dikkat çekti.  Türkiye’nin elektrikli araçlar için de önemli bir pazar potansiyeli olması da markaların dikkatini çekti. Elektrikli araçların ihtiyaçları için başlayan altyapı ve teknik destek çalışmaları ile beraber birçok otomobil markası elektrikli modellerini Türkiye’de duyurmaya başladılar.

Tesla Türkiye

Tesla Supercharger

Tesla araçlar ile markalaşmış özel şarj istasyonu olan Supercharger Tesla arabalar için çok önemli bir destek. 30 Dakika gibi kısa bir sürede %80 oranında şarj edebilen Tesla Supercharger istasyonlarının ise Türkiye’ye yakın zamanda geleceği bilgisi Tesla’nın resmi internet sitesinde yer alıyor. İlk aşamada bu supercharger noktaları ile Tesla kullanıcılarına destek verip ardından da resmi olarak giriş yapacağı beklentisi olsa da bu da sadece bir teori. Yani ne yazik ki net bir tarih ya da resmi giriş yapacağına dair kesin bir bilgi yer almıyor. Şu an için bilinen resmi bilgi ise supercharger noktalarının şu şehirlere konumlandırılacağı: İstanbul, Edirne, Sakarya, Antalya ,Bursa, Ankara, İzmir, Aydın, Konya ve Balıkesir.

İkinci el otomobil ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here