Tesla’nın Yeni Cybertruck Patenti; Katlanabilir Arka Koltuklar… Tesla’nın Yeni Cybertruck patenti gerçekten harika bir özelliği ortaya çıkardı. Öcelikle katlanabilir arka koltuklar zaten var ama Tesla’nın yapmak istediği bundan biraz farklı. Şimdi ünlü elektrikli otomobil üreticisinin asıl yapmak istediği ve patent için başvuru yaptığı şey üzerinde duralım.

Tesla, ürettiği tüm araçlarına gerçekten harika özellikler koymayı ve farklı olmayı çok büyük seviyor. Ayrıca bunların çoğunu yakında çıkacak Tesla Cybertruck ile yapıyor olabilir. Tesla’nın yeni patenti, Tesla’nın elektrikli kamyonu hakkında uzun süredir söylenti olan yeni bir şeyi detaylandırıyor. Tesla’nın yeni patentinde tam olarak ne var ve Tesla’nın bunu yapma ve takip etme şansı nedir? Hadi bir bakalım.

Tesla’nın Yeni Patenti Çok Konuşulan Bir Özelliği Detaylandırıyor

Tesla Cybertruck patenti | Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi
Tesla Cybertruck patenti | Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi

Tesla’nın yeni patenti, insanların, özellikle de Tesla hayranlarının, uzun zamandır umduğu bir şeyi detaylandırıyor. Motor 1’e göre, Twitter kullanıcıları Elon Musk’a tweet atarak Cybertruck’ın arka katlanır koltuklara sahip olmasını istedi. Bu şekilde Tesla sürücüleri, Musk ve Tesla’nın “kasa” olarak adlandırdıkları kamyonun kasasına ulaşabilirler. Çünkü elbette bir Tesla’nın sadece bagajı olamaz. Tesla sahipleri Cybertruck ile sadece yolculuk yapmanın da ötesinde onunla kamp yapmak veya kasasına uzanıp yıldızları izlemek istiyor.

Tesla'nın Yeni Cybertruck Patenti; Katlanabilir Arka Koltuklar

Tesla’nın yeni patenti, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne sunuldu. Bu patente göre Tesla Cybertruck’ın sadece ikiye katlanan arka koltuklara sahip olabileceğini gösteriyor. Bu, Cybertruck’ları ile kamp yapmak isteyenler için faydalı olabilir. Sık sık kamyonunun yatağına ulaşmak zorunda olanlar da bu özelliği fazlasıyla takdir edebilir.

Patent Neyi Savunuyor? Tesla’nın Yeni Cybertruck Patenti; Katlanabilir Arka Koltuklar Nasıl Bir Uygulamaya Sahip Olacak?

Patent 21 Aralık 2021’de alındı ​​ve yalnızca 15 yıl için geçerlidir. İddiasının “gösterildiği ve tarif edildiği gibi bir araç koltukları için süs tasarımı” olduğunu belirtiyor. Patent oldukça kısa ve öz olmasının yanı sıra sadece 26 sayfa. Konuyu detaylandıran kısa açıklamalar dışında, sayfalarca koltuk çizimleri var. Bunlardan bazıları Tesla Cybertruck’ın hem ön hem de arka koltuklarının farklı bakış açılarını gösteriyor. Diğer önemli ayrıntı ise ikiye katlanan arka koltukları gösteriyor gibi görünüyor.

Buna ek olarak Cybertruck’taki koltukların Transformers için yapılmış gibi görünmesi dikkat çekici. Robot gözleri gibi çizgileri olan köşeli ve sert görünümlü koltuk çizimlerine bolca yer verilmiş. Şekilleri, genel Tesla Cybertruck tasarımına çok benzer şekilde benzersiz ve güçlüdür.

Motor 1, Musk’ın Cybertruck’ı tartışmak için Tesla Q4 Kazanç Çağrısını kullanacağını belirtti. Ayrıca o zaman arka koltuklar hakkında daha fazla yanıt olmasının muhtemel olduğunu söylüyor. Bu yazıda bu patent üzerinde merak edilen diğer bir soruya da odaklanalım. Yeni Tesla’nın ezeli rakibi Rivian ile ilgisine.

Arka Katlanır Koltuk Olasılığının Rivian R1T İle Bir İlgisi Var Mı?

Tesla, elektrikli kamyonların zirvesine çıkma yarışında birçok rakibe sahip. Ancak bunlardan birisi olan Rivian gibi büyük bir rakip ile karşı karşıya. Müşterilere yeni teslim edilmeye başlanan Rivian R1T, arka koltuklarda bir dişli tüneli ile geliyor. Tıpkı Tesla’nın yapmak istediği gibi arkaya, R1T kamyonetin kabininden erişilebilir.

Rivian R1T, MotorTrend’in “Yılın Kamyonu” ödülünü yeni kazandı. Tesla, bu kamyonet ile rekabet gücünü korumak için elinden gelen her şeyi yapıyor. İki elektrikli kamyon bazı özellikleri paylaşıyor. Bunlardan birisi, her ikisinin de dört motorlu seçeneği var. Ayrıca yine her ikisi de kamyonlarını doğrudan tüketicilere satıyor. Araya hiçbir aracı veya bayilik girmez ve kamyonlarla ilgili herhangi bir sorunla başa çıkmak için servis merkezleri vardır.

Tesla'nın Yeni Cybertruck Patenti; Katlanabilir Arka Koltuklar

Ancak bazı farklılıklar da var. Burada en büyük fark muhtemelen iki kamyonun görünümüdür. Cybertruck bilimkurgudan fırlamış ve başka bir dünyadan gelmiş gibi farklı bir şeye benziyor. Ancak farklı olsa da, Rivian R1T’i Tesla Cybertruck’tan ayıran önemli bileşen aracın oldukça lüks ve inovatif bir görünüme sahip olmasıdır.

Görünüşe göre Tesla’nın yeni patenti, insanların umduğu bir şeye sahip. Ayrıca bu, ona Rivian R1T’yi yakalamak veya belki de onu geçmek için nazik bir itici güç veriyor. Bu patentin Cybertruck için ne anlama geldiğini ve ne kadar başarılı olacağını sadece zaman gösterecek.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Uzun Menzilli Elektrikli Rivian EV’ler 2023 Yılına Ertelendi

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here