TOGG Fiyatı, Özellikleri ve Satış Tarihi

18
42077
TOGG Fiyatı

TOGG fiyatı belli oldu mu? TOGG Fiyat Listesi açıklandı mı? Yerli otomobilin özelliklerini, satış tarihini ve tahmini fiyatları sizin için inceledik.

TOGG Fiyatı

Yerli otomobilin fiyatı son dönemlerin oldukça merak edilen konuları arasında yer alıyor.  Sedan ve SUV modelleriyle satışa sunulacak yerli otomobilin fiyatları gün yüzüne çıkmaya başladı. Yapılan resmi açıklamalardan sonra yerli arabanın özellikleri netleşti.

TOGG Fiyatı

İki farklı batarya seçeneği ile satışa sunulacak TOGG Sedan ve SUV modellerinin fiyatını belirleyecek en önemli faktör batarya maliyetleri olacak. 300 km menzil ve 500 km menzil sunan iki farklı batarya ile satılması beklenen yerli otomobilin batarya maliyeti otomobilin fiyat politikasını belirleyecek.

Amerika ve Avrupa’da bu özelliklerde üretilen %100 elektrikli otomobillerin satış fiyatı $70.000-$80.000 arasında belirleniyor. Yerli otomobilin batarya üretimi için yapılan yatırımlar ve arge çalışmaları bu konuya büyük önem verildiğini gösteriyor.

TOGG fiyat aralığını belirleyecek diğer bir faktör ise vergi dilimi olacak. Yani TOGG fiyatı vergi muafiyeti veya düşük vergi dilimine girmesi halinde yaklaşık 75.000 dolar civarında olması bekleniyor.

TOGG Ne Zaman Çıkacak?

TOGG Fiyatı

Yapılan resmi açıklamalara göre TOGG fabrikası bu yıl içinde tamamlanıp seri üretime hazır hale getirilecek. Ayrıca, yerli otomobil 2022 yılında satışa sunulacak. Elektrik istasyonlarının sayısının arttırılması için yapılan çalışmalar en kısa sürede yerli otomobili yollarda göreceğimizin sinyalini veriyor.

TOGG Açılımı Nedir?

Yerli otomobil tanıtıldıktan sonra en çok merak edilen konulardan birisi TOGG açılımı oldu.  2022 yılında satışa sunulacak TOGG’un açılımı Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu anlamına gelmektedir.

TOGG Fiyatı ve Özellikleri 

İki farklı batarya seçeneği ile satılacak yerli otomobilin menzili batarya kapasitesine göre 300 km ve 500 km olarak açıklandı. Hızlı şarj desteği bulunan bataryalar hızlı şarj istasyonlarında 30 dakikada yaklaşık %80 doluluk oranına ulaşıyor

yerli otomobil

Arkadan çekişli modeli 200BG güce sahip olan yerli otomobil 7.6 saniyede 100km hıza ulaşıyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan model 400 BG güç üretiyor. Yüksek gücü ile ön plana çıkan bu model 0-100 km hızlanmasına sadece 4.8 saniyede ulaşıyor.

Çağın ötesinde bir iç yaşam alanına sahip olan otomobil teknolojiyi ve konforu bir arada sunuyor. Seviye 3 otonom sürüş deneyimi sunan yerli otomobil; ileri seviye güvenlik donanımlarıyla güvenli ve konforlu bir sürüş tecrübesi yaşatıyor.

Sıfır KM Araba İlanları  

İkinci El Araba İlanları

 

18 YORUMLAR

  1. Bu aracın fiyatı diyelim ki 70000 dolar. Bizler bunu ancak karşıdan bakarız. Ayrıca 3 yıl sonra batarya garanti kapsamından çıkıyor. Muhtemelen batarya ömrü en fazla 3 yıl. Batarya takımının fiyatı ne kadar? Bütün bunları hesapladiginizda gerçek şu ki ne yaparsanız yapın maliyet asla düşmez. Alıcıları bence en çok düşündüren şey batarya konusu olacaktır. Alabilen ve binebilene hayırlı olsun.

  2. bu kadar sacmalik olmaz yaziklar olsun diyorum bu arac avrupadami uretildiki dolar bazimda satiliyor hesapta kendimizin urettigi bir arac turk parasiyla degilde amerikan parasi ile piyasaya sunulmasi bekleniyor ve bu arac avrupanin kendi urettigi araclar kendi ulkelerimde ucuza satiliyorda bizim yerli dedigimiz arac bu kadar pagliya satilacak anlamadim

  3. Ben vatandaş olarak çok gurur duyuyorum. Yerli arabamız var. Fiyat konusunda kim ne derse desin alırsın veya alamazsın. Türk vatandaşı olarak arkasında duruyor ve gurur duyuyorum.

  4. Hani bu araba 2022de yollardaydı şimdi 2023 diyorlar bugidisle 2053 te çıkacak bide 75000 dolar vayyavrum vay o paraya peki 4008 alırım hemde elektirikle bataryayla uğraşmam doğuda biyere gittin 300 km sonra akü bitti elektirik yoksa ne yapacan cekiciylemi getirecen işin yoksa çekiciye arkadan ayrılma heran sırtına bineriz diyecen

  5. 75 bin dolara elektrikli araba alacağıma gider benzinli volkswagen alırım bakarım keyfime elektrikli + benzinli olsaydı belki düşünülür eğer 75 bin dolara satacaklarsa tr piyasasına hiç girmesin biz dışından destekleriz onları

  6. Bu arabayı 70 bin dolara satmak bu ulke halkında orta sınıf ve altıyla dalga geçmek bence. Madem yerli herkes binsin düşür fiyatını da alt sınıfta binsin orta sınıfta. Birkere de alt ve orta sınıf gülsün nolur ki

  7. Yerli Araba Türk yapımı araba diyorlar satışa bakıyoruz dolar bazında şaşırdıkmı hayır zaten bekliyorduk 70000 dolara bu arabayı kim alır acaba piyasada gördüğümüz favori marka araçların hepsi Avrupa da bu paralara satılmıyor kendi kararım bu vereceğim parayı giderim dizel veya benzinli araç alırım başım dişim ağrımaz toogg a burdan hayırlı satışlar diliyorum yerli araba fakirin umuduydu onunda amk dunuz….

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here