Toyota GR86 ve Subaru BRZ’nin 10. Yıllarına Özel Üretim

0
310

Toyota GR86 ve Subaru BRZ’nin 10. yıllarına özel üretim yapıldı. Yıllar önce Toyota ve Subaru, birlikte bir spor otomobil geliştirmek için el ele verdiler. Sonuçta orijinal Toyobaru ikizleri, yani GR86 ve BRZ ortaya çıktı . Her iki model de ilk olarak 2011 Tokyo Motor Show’da sunuldu ve üretim kısa bir süre sonra 2012’de Subaru’nun Gunma montaj fabrikasında başladı. Bu yıl her iki şirket de GR86 ve BRZ ikizlerinin 10. yıl dönümünü “10th Anniversary Limited” adlı özel bir varyantla kutluyor. Her iki şirkette JDM-spec 10th Anniversary Limited modelleri için 30 Eylül’e kadar ön sipariş almaya devam edecekler.

Toyota GR86 ve Subaru BRZ Özel Üretim Modelleri

BRZ 10th Anniversary Limited, mevcut en üst seviye S sınıfı temel almakta. Ayrıca aracı özel kılmak için birkaç özel dokunuş yapılmış. Dış kısımda, 18 inçlik alüminyum jantlar mat siyah bir kaplamaya sahip, arka “BRZ” amblemi ve kapı aynası kapakları siyaha boyanmış ve arka cama bir hatıra çıkartması yerleştirilmiş. İçeride, kapı kartlarına işlenmiş “10. Yıldönümü” yazısının yanı sıra koltuklar için mavi dikişler bulacaksınız. Ayrıca model, o zamanlar orijinal BRZ’nin popüler rengi olan Mavi İnci dış kaplamasıyla karşımıza çıkmakta.

GR86 10th Anniversary Limited’e gelince, model en üst seviye RZ sınıfını temel almakta. Ayrıca orijinal GR86’ya selam olsun diye Alev Turuncusu bir dış cepheye sahip. Ayrıca model, arka cam çıkartması, uyumlu iç dikişler ve vurgular gibi özel estetikleri ile karşımıza çıkmakta.

Modellerin Motorlarında Bir Değişiklik Yok

Her iki model için de kaput altında bir değişiklik yok. Bu nedenle hala 232 hp ve 250 Nm tork üreten, 2,4 litrelik doğal emişli dört silindir motora sahipler. Ayrıca güç, altı ileri manuel veya otomatik şanzıman seçeneği ile tekerleklere iletilmekte.

Sınırlı Üretime Özel Fiyatlar

Modellerin 30 Eylül’e kadar ön sipariş almaya devam edeceklerini söylemiştik. Fakat modeller sınırlı üretim olacak. Subaru açıkça BRZ versiyonunun sadece 200 adet üretileceğini belirtti. Toyota, GR86 versiyonunun ise sadece “sınırlı bir süre” için mevcut olacağı söylenmekte. Bu açıdan sınırlı üretimler fiyatlandırmayı etkiliyor.  GR86’nın satış fiyatı yaklaşık 25.400 dolar olarak açıklandı. Ancak otomatik vitesle tercih ederseniz fiyat  yaklaşık 26.600 dolar. Subaru BRZ ise manuel vitesli şanzımanda satış fiyatı yaklaşık 24.800 dolar. Otomatik vitesli model için ise fiyat yaklaşık 26.000 dolar olarak açıklandı.

Satılık Tüm Toyota Modellerine Göz Atın⇒

Satılım Tüm Subaru Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here