Bazı renkler otomobil pazarındaki belirli arabalarla özdeş hale gelmiştir ve kimse bunu inkar edemez. Buna Ferrari(kırmızı) veya sarı taksi örneğini verebiliriz.  Ancak dünyanın birçok yerine ürün satan şirketler için durum böyle değil.Her zaman en çok tercih edilen renk olarak karşımıza beyaz renk çıkıyor. Bu kural dünyanın hiçbir yerinde değişmiyor. Neden beyaz araçlar bu kadar hakim? Beyaz araba oranı nedir? Gelin birlikte inceleyelim…

Fabrikada üretilen tüm otomobillerde ilk temel renk beyazdır. Araba alırken bu renklerden birini tercih ediyorsanız, bunun nedeni sizinde bu araçları piyasa da daha rahat tutabilmeniz için ayarlanmıştır.

Beyaz Araçlar Yüzde Olarak Yüksek

beyaz araçlar

Türkiye İstatistik Kurumu her yıl  olduğu gibi bu yıl  da otomotiv sektörü ile araçların rengi hakkında istatistikleri paylaştı. Bu verilere göre araçların çoğu beyaz renkli olarak piyasaya sürülmektedir. Diğer renkleri de aşağıda sıraladık:

  • %53,7 Beyaz renk
  • %24,1 Gri Renk
  • %7 Siyah Renk
  • %5,6 Kırmızı
  • %9,6 Diğer renkler

Sıralama bu şekilde ilerliyor, yani yola çıkan her iki otomobilden bir tanesinin beyaz olduğunu söyleyebiliriz. Koyu renkli araçlar daha çok göze çarpsa da gri renkte sıralamada ikinci sırada yer alıyor. Bu iki renk toplam satılan araçların %75’ini oluşturması ile dikkat çekiyor.

Piyasada bu kadar fazla , bunun aslında bir sebebi var.

Tercih Edilme Sebebi

beyaz araçlar

Beyaz renkli olan araçların tercih edilmesinin altında iki farklı sebep yattığı söyleniyor. İlk neden hepimizin de bildiği gibi beyaz renge sahip olan araçların daha az kir tutması ve üzerinde ki kiri göstermemesidir. Özellikle koyu renge sahip araçların bu nedenle sürekli yıkanması gerekmesi de ekstra bir maliyet olması dolayısıyla zorluk olarak gösterilmektedir. Bir diğer nedense beyaz rengin güneş ışıklarını üzerine çok fazla çekmemesidir.

2. El Satılık Araçlar

1 YORUM

  1. 3. Gercek sebep Air condition pahali bir extradir. Sicak bölgelerde ğüneşte aşiri isinma olmasin cam dan serinlamek ten dolayi beyaz tetcih edilir. Zengİn ülkeler hariç…?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here