Trafik Para Cezası Ödemesi Nasıl Yapılıyor?

1
74813
Trafik para cezası

Trafik para cezası ödemesi nasıl yapılıyor? Trafik cezası borcunu nereye yatıracaksınız? Trafik cezası nereden ödeniyor? İnternetten trafik cezası ödenir mi? Peki, bankamatikten trafik cezası ödenir mi? Sorularının yanıtları için okumaya devam edin…

Trafik cezası ödemesi hakkında detaylı bir araştırma…

Trafik Para Cezası Ödemesi Nasıl Yapılıyor?

Trafik cezası nasıl ödenir ya da trafik para cezası bankaya ödenir mi gibi soruların yanıtları için geniş seçenek var. İnternetten trafik ceza ödemesi, PTT’den ceza ödemesi, banka şubesinden hatta vergi dairesinden de ceza ödemesi yapılabiliyor. Önemli bir not olarak belirtmek gerekir ki; bankamatikten trafik cezası ödemesi yapılmıyor. Para cezası nasıl ödenir konusunu alt başlıklarla inceleyeyim…

Trafik para cezası

Banka, PTT ve Vergi Dairesinden Trafik Cezası Ödeme

Manuel yöntemler olarak gruplandırabileceğimiz bu üç ödeme şeklinde bir kuruma gidip, TC kimlik numarası ile cezanızı ödeyebilirsiniz. Bu şekilde başka biri, sizin yerinize de trafik cezasını ödeyebilir.

Vergi dairesinden Trafik Cezası Ödeme Nasıl Oluyor?

Size en yakın vergi dairesine veya istediğiniz her hangi bir vergi dairesine gitmeniz yeterli. Sıra numarası alıp bekleyin ve sıra size gelinde adına ceza kesilen veya aracına ceza kesilen kişinin T.C. kimlik numarasını verin. Bu şekilde ödemeyi yapın ve ödeme yaptığınıza dair bir makbuz alın. 

Bankadan Trafik Cezası Ödeme Nasıl Oluyor?

Gelir İdaresi başkanlığının pek çok banka ile anlaşması bulunmaktadır. Söz konusu anlaşmalı bankalardan birinin şubesine giderek yine T.C. kimlik numarası bilgisi vererek ödemeyi yapabilirsiniz. Trafik cezası için hangi bankaların anlaşması var diye düşünüyorsanız; bankaların resmi web sayfalarına ya da gib.gov.tr adresine bakınız. 

PTT’den Trafik Para Cezası Ödemesi Nasıl Yapılıyor?

Trafik cezaları PTT şubelerinden de ödenebiliyor. Ancak sadece nakit ödeme yapabiliyorsunuz. PTT’de ceza ödemesi yaparken kredi kartı kullanamazsınız.

Trafik para cezası

İnternetten Trafik Cezası Ödeme

İnternetten trafik para cezası ödeme için iki yöntem vardır. Bunlardan ilki GİB yani Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sayfasına girerek ödeme yapmaktır. İkincisi de anlaşmalı bankalardan biri üzerinden yine internet bankacılığıyla trafik cezası ödemesidir. Ayrıca anlaşmalı bankaların mobil uygulamaları üzerinden de trafik cezası ödemeleri yapılabilmektedir.

2.El Otomobil İlanları

 

1 YORUM

  1. TC numarasıyla almıyorlar bir kere sadece trafik ceza kağıdını gösterirseniz postane banka gibi yerlerden ödeye biliyorsunuz buna açıklık getirelim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here