Trafik Sigortası Nedir ? Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları 

0
2192
trafik sigortası

Trafik Sigortası trafikteki bütün araç sahiplerinin zorunlu olarak yaptırması gereken bir sigorta çeşitidir. Olası kaza durumlarında karşı taraftaki aracın ve üçüncü şahısların zararlarına karşı sigorta sahibini koruma altına alır. Sigorta sahibi suçlu olsa bile karşı tarafın masrafları sigorta tarafından ödenir. Günümüzde artan onarım maliyetleri düşünüldüğünde zorunlu trafik sigortası oldukça avantajlıdır. 

Trafik Sigortası Yaptırmak Zorunlu mu ? 

Trafik sigortası yaptırmak yasal zorunluluktur. Devlet tarafından belirlenen bu zorunluluk trafiğe çıkacak bütün araç sahiplerini kapsamaktadır. Trafik sigortası olmayan araçların trafiğe çıkması suçtur. Son günlerde trafik denetlemelerinde bu konuyla ilgili kontroller arttırılmıştır. Trafik sigortası olmayan araçlar emniyet tarafından trafikten çekilir ve sahibine ciddi miktarda trafik cezası uygulanır. 

Boşuna ceza yememek ve başınıza gelebilecek kazalarda büyük maddi kayıplar yaşamamak için aracınızı aldığınız andan itibaren hemen trafik sigortasını yaptırmalısınız. Ayrıca poliçe yenileme tarihlerini unutmamanız gerekiyor. İhmal edilen trafik sigortası hiç beklemediğiniz anda çok büyük problemler yaratabilir. Neyse ki bazı sigorta şirketleri tarafından trafik sigortası poliçenizin yenilenme tarihi yaklaştığında firma tarafından uyarılıyorsunuz.

Trafikte kendinizin ve karşı tarafın maddi kayıplar yaşamaması için mutlaka aracınızın sigortasını yaptırmalısınız. Sigortası bulunmayan bir araçla büyük bir kazaya karışmanız durumunda çok ciddi cezalarla ve büyük masraflarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi tehlikelerden ve risklerden korunmak için aracınızın zorunlu sigortasını ihmal etmemelisiniz. 

trafik sigortası

Trafik Sigortası ve Kasko Arasındaki Fark Nedir ? 

Trafik sigortası ve kasko sıklıkla birbirleri ile karıştırılmaktadır. Ancak zorunlu sigorta ve kasko birbirinden tamamen farklıdır. Zorunlu sigorta olası kaza durumlarında karşı tarafta bulunan aracın ve üçüncü şahısların masraflarını karşılarken kasko araç sahibinin masraflarını karşılar ve korumaya alır. Kasko poliçeleri geniş bir tercih imkanı sunar. Size en uygun kasko poliçesini seçip kendinizi bütün risklere karşı koruyabilirsiniz.  

Sigorta Hasarsızlık İndirimi 

Sigortanızı yaptırdıktan sonra 1 sene içerisinde herhangi bir kazaya karışmamanız durumunda yüzde on oranından başlayarak kademeli bir şekilde size özel hasarsızlık indirimi uygulanır.Kazaya karışmamanız durumunda her yıl düzenli olarak yüzde 5 artarak yüzde 20 oranına kadar hasarsızlık indirimi alırsınız.

Sigorta Teminatları 

-Maddi Zarar Teminatı: Karıştığınız kazada karşı tarafta bulunan aracın maddi hasarlarını karşılayan ve sizi bu masraflara karşı güvenceye alan teminat tipidir. 

-Sağlık Giderleri Teminatı: Karşı taraftaki araçta bulunan bireylerden yaralanan olursa hastane ve tedavi masrafları bu teminat üzerinden karşılanır. 

-Sakatlanma ve Ölüm Teminatı: Karıştığınız kazada iş göremeyecek şekilde sakatlanan birisi olursa zararı bu teminatla güvence altına alınır. Karşı tarafta bulunan bireylerden ölen olması durumunda cenaze masrafları ve ailesi için manevi tazminat bu teminat tarafından karşılanmaktadır. 

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları 

Zorunlu sigortanın limit ve teminatları standarttır ve Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Fiyatlar ve ödeme koşulları ise her sigorta şirketine göre değişmektedir. Fiyatları etkileyen başka önemli kriterler de vardır.

Örneğin aracın bağlı bulunduğu il araç yoğunluğu fazla, trafik kazalarının sık yaşandığı bir yerse tabii ki sigorta fiyatları da yüksel olacaktır çünkü böyle bir ilde trafiğe çıkan aracın kazaya karışma riski daha fazladır. 

Başka bir örnek verecek olursak; aracın pahalı bir model olması da sigorta fiyatlarını arttırır çünkü pahalı bir aracın kazaya karışması ve hasar alması durumunda sigortanın ödeyeceği bedel de aracın o günkü bedeliyle eş değer olacağından fazla tazminat ödenmesine neden olur.

En uygun sigorta teklifleri için sigortam.net‘i ziyaret ederek iki dakikada sigorta hesaplaması yapın, bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun zorunlu sigorta fiyatlarına ulaşın. Sigorta tekliflerine hemen ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli olacaktır. 

EN UYGUN SİGORTA TEKLİFLERİ 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here