Tramer sorgulama nasıl yapılır? Plaka sorgulama ile neler öğrenilir hepsi bu yazıda.

Tramer Sorgulama

Tramer sorgulama ile 2. el satın almayı düşündüğünüz aracın yada kendi aracınızın daha önce kaza yapıp yapmadığını, hasarı olup olmadığını, hangi parçaların değiştiğini ve poliçe bilgilerini öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama yapmak için yapmanız gereken tek şey sorgulamasını yapmak istediğiniz aracın plakasını büyük harflerle ve boşluk bırakmadan 5664‘e SMS göndermeniz. Örneğin 34AB123 şeklinde yazdığınız plakayı 5664 göndermeniz aracın Tramer kaydının olup olmadığını size bildirir. Sadece plakayı yazıp 5664’e gönderdiğinizde plaka sahibi aracın kazaya karışıp karışmadığını, kaza yaptıysa kaza tarihini ve hasar tutarını öğrenirsiniz. Eğer aracın hasar kaydını şasi numarası ile öğrenmek istiyorsanız HASAR S yazıp boşluk bıraktıktan sonra 5664’e göndererek hasar kaydını öğrenebilirsiniz. Sorgulama ücreti bütün operatörler için sorgu başına 15 TL‘dir.

tramer sorgulama sms

E-devlet üzerinden sorgulama yapmak için;

İlk olarak bu adres üzerinden e-devlet sistemlerine ulaşmanız gerekir.

Kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle kimliğinizi doğruladığınızda Trafik Sigortası Sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfa üzerinden plaka numarası ile tramer sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıntılı Tramer sorgulama

Eğer araç plaka sorgulama yaparak daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorsanız Tramer sorgulama size yine yardımcı olacaktır. Sorgulama yapmak istediğiniz aracın değişen parçalarını öğrenmek için PARCA boşluk plaka yazdıktan sonra hasar tarihini yazıp 5664’e göndermeniz yeterli. Örneğin PARCA 34AB123 01/01/2020 yazıp 5664’e gönderdiğinizde aracın değişen parçalarını ve tutarlarını öğrenebilirsiniz. Şasi numarası kullanarak değişen parça bilgisini öğrenmek için PARCA S boşluk şasi numarasını ve boşluk bırakıp tarihi yazıp 5664’e göndermelisiniz.

değişen parça sorgulama

Sorgulama ile araç hakkında daha detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Öğrenebileceğiniz bilgiler; aracın marka/modeliplaka değişimi olup olmadığı, hangi şehirlerde tescil kaydının olduğu, aracın türü, değişen parçasının olup olmadığı, son sahibinin kullandığı süre, kaskosunun olup olmadığı, trafiğe çıkış tarihi, toplam kaskolu olduğu süre ve toplam kaskosuz olduğu süreyi Tramer sorgulama ile öğrenebilirsiniz. Araç hakkındaki bütün bu bilgileri öğrenmek için DETAY yazıp boşluk bıraktıktan sonra aracın plakasını yazmanız ve 5664’e göndermeniz yeterli. Bu işlemi şasi numarasıyla yapmak için DETAY S yazıp boşluk bıraktıktan sonra şasi numarasını yazdıktan sonra 5664’e göndermeniz yeterli.

Aracın karıştığı kazalardaki tutanak bilgilerini de Tramer sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Bu sorgulamada; kaza tespit tutanağı tarihi, kaza tarihi, ihbar tarihi ve dosya işler tarihini öğrenebilirsiniz. Tutanak bilgisi öğrenmek için KTT boşluk araç plakasını yazarak 5664’e gönderdiğinizde kaza tutanağı bilgisi cebinize gelir. Aynı işlemi TC kimlik numarasıyla da öğrenebilirsiniz. Bunun için tutanağı imzalayan kişinin TC numarasının TKK boşluk TC numarasını yazarak 5664’e göndermeniz yeterli.

Poliçe Bilgisi Sorgulama

Poliçe bilgisini de Tramer Sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Poliçe sorgulamada; trafik yada kasko poliçesinin yürürlükte olup olmadığını, poliçenin ne zaman sona ereceğini ve trafik poliçesine uygulanan hasarsızlık indirimi oranını öğrenebilirsiniz. Bu bilgileri öğrenmek için; TRAFIK yada KASKO yazdıktan sonra plakayı ekleyerek 5664’e göndermeniz yeterli.

şasi no sorgulama

Trafik kazasında mağdur olanlar; mağdurun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağı ve hasar dosya numarasını Tramer sorgulama yaparak öğrenebilirler. Trafik kazasından mağdur olan kişi bu bilgileri öğrenmek için MAGDUR boşluk TC kimlik numarasını yazması ve 5664’e göndermesi yeterli. Eğer trafik kazasında mağdur hayatını kaybetmişse bütün bu bilgiler öğrenmek için MAGDUR yerine HAYAT yazması gerekiyor.

Tramer sorgulama sistemiyle poliçenizin bitiş tarihini hem öğrenebilir hem de poliçe bitiş tarihine 30 gün ve 5 gün kala uyarı SMS’i alabilirsiniz. Bunun için HATIRLAT boşluk plakanızı yazıp 5664’e göndermeniz yeterli.

İndirimli Tramer sorgulama

arabam.com üzerinden baktığınız aracın hasar kaydını öğrenmek isterseniz, ilan detay sayfasından aracın plakasını veya şasi numarasını girerek, arabam.com kurumsala özel 14 TL`ye tramer sorgulaması yapabilirsiniz.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here