Türkiye’de Elektrikli Araç Kullanımı Teşviği: Emobilite Operatörleri Derneği

0
462
Türkiye’de Elektrikli Araç Kullanımı Teşviği: Emobilite Operatörleri Derneği

Türkiye’de elektrikli araç kullanımı teşvik adımları atılmaya devam ediyor. Son olarak ‘Emobilite Operatörleri Derneği’ (E-MOD) ortaya çıktı. Bu derneğin temel amacı Türkiye’de elektrikli araçların yaygınlaşması. Ayrıca gerekli altyapı için de çalışmaların düzenlenmesi. Bunun  içerisinde elektrikli araç şarj istasyon ağı ve hizmeti de yer alıyor. Böylece bunlar geliştikçe Türkiye’de daha fazla elektrikli araç olması bekleniyor.

Türkiye’de Elektrikli Araç Kullanımı İçin Sektör Öncüleri Bir Arada

Türkiye’de Elektrikli Araç Kullanımı Teşviği: Emobilite Operatörleri Derneği

E-MOD enerji sektöründeki birçok firmanın bir araya gelmesi ile ortaya çıktı. Temelde ülke çapında elektrikli araç kullanımını artırmayı hedefliyor. Bu anlamda iklim krizine ve hava kirliliğine de cevap vermiş olmak istiyor. Aynı zamanda bu adımlar karbon sıfır hedefleri için de oldukça önemli. Zaten derneğin istediği de Türkiye’deki karbon salınımının en aza inmesi. Dernekte Yönetim Kurulu Başkanı olarak Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar yer alıyor. Ayrıca Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde. Ek olarak derneğin kurucu üyeleri arasında Zebra Elektronik A.Ş’yi temsilen Berkay Somalı da yer alıyor. Son olarak  EVS Elektrikli Şarj Sistemleri A.Ş. (Sharznet) şirketini temsilen Tamer Şengönül dernek bünyesinde.

Türkiye’de Yeni Mobilite Çözümleri Yaygınlaşıyor

Türkiye’de Elektrikli Araç Kullanımı Teşviği: Emobilite Operatörleri Derneği

Emobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “Ülkemizde emobilite ekosisteminin geliştirilmesi, sektörün hizmet standartlarının yükseltilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak adına çok önemli bir adım atarak sektör profesyonelleri olarak bir araya geldik ve Emobilite Operatörleri Derneği’ni hayata geçirdik. Ülkemizde emobilite sektörünün gelişimi sürdürülebilirlik, mega trendler ışığında ve tüm paydaşların etkin katılımıyla ivme kazanacaktır. Bu anlamda değerli üyelerimizin katkılarıyla derneğimizin etkili çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum.” dedi. Ayrıca Emobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Ak da Türkiye’de elektrikli araç kullanımı teşviği ile ilgili açıklama yaptı. Ak, “Tüm dünyada elektrikli araç ekosistem yatırımlarının ivmelendiği tarihi bir dönüşüme tanıklık ettiğimiz bir dönem içindeyiz. Başarılı bir dönüşümün ise çok paydaşlı yaklaşım ile gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Dernek olarak ortaya koyacağımız katma değer ve paydaş temelli iletişim yaklaşımı ile elektrikli araç ekosisteminin ülkemizde de gelişmesine ve dünya ülkeleri ile paralel büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İkinci El Elektrikli Araç Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here