Türkiye’de Yedek Parçası En Zor Bulunan Otomobiller

0
1020
Oto Yedek Parça Görüntüleri

Dünya’da özellikle son günlerde yedek parça konusunda büyük bir kriz yaşanıyor. Ülkemizde de bazı markalarda bu durum mevcut. Genel olarak Türkiye’de üretilen otomobillerin yedek parçalarını bulma konusunda bir sorun bulunmuyor. Fakat ülkemize yurtdışından ithal edilen otomobillerin yedek parçaları konusunda aynı durum söz konusu değil. Bu sebeple sürücüler özellikle ikinci el araç satın alırken bu konuda sorun yaşamayan markaların modellerine yöneliyorlar. Bizler de siz değerli okuyucularımız için Türkiye’de yedek parçası zor bulunan otomobillerin listesini derledik.

Yedek Parça Satın Alınırken Neye Dikkat Edilmeli?

Yedek parça satın alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi yedek parçanın orijinal mi yoksa yan sanayi mi olduğudur. Bu sebepten dolayı yedek parçayı satın aldığımız yer de hayati önem taşımaktadır. Bu konuda karşımıza iki seçenek çıkmaktadır. Yetkili servisler veya Oto sanayiler.

Yetkili servisler sadece orijinal yedek parça satışı yaparlar. Bu sebepten güvenilirlikleri daha fazladır. Bu yedek parçalar üzerinde uzun süren Ar-Ge çalışmaları yapılır ve özellikle garanti süresi boyunca aracınızda mutlaka orijinal yedek parça ile değişim yapmanız önerilir.

Diğer seçenek ise Oto sanayilerdir. Oto sanayiden alınan yedek parçanın ise yan sanayi çıkma olasılığı mevcuttur. Yan sanayi yedek parçalar üzerinde Ar-Ge çalışması yapılmamaktadır ve bu sebepten orijinal parçaya göre daha az güvenilirdir. Fakat yan sanayi yedek parçalarda sürücülere maliyet konusunda avantaj sağlanır ve yedek parçayı daha ucuza alabilirsiniz.

Türkiye’de Yedek Parçası En Zor Bulunan Otomobiller

1- Subaru

Yedek parçası en zor bulunan otomobiller

Subaru, Türkiye’de yedek parçası en zor bulunan otomobiller listemize ilk sıradan giriş yapıyor. Bu markanın otomobillerinde yan sanayi veya orijinal fark etmeksizin yedek parçaları bayi dışında bulabilmek zor.

Subaru Marka Otomobilleri İnceleyin⇒

2-Ssangyong

Türkiye'de yedek parçası en zor bulunan otomobiller

Koreli bir marka olan Ssangyong’un otomobilleri de Türkiye’de yedek parçası en zor bulunan otomobiller arasında yer alıyor. Ssangyong’un iflas haberleri ve Türkiye’den çekilme olasılığı da yedek parça tedarikini zorlaştıran durumların başında geliyor.

Ssangyong Marka Otomobilleri İnceleyin⇒

3-Alfa Romeo

Alfa Romeo marka otomobil

Alfa Romeo’nun otomobilleri uzun yıllardır Türkiye’de yedek parçası en zor bulunan otomobiller arasında yer alıyor. Bunun en önemli sebebi ise Alfa Romeo’nun Türkiye’deki tedarikçilerini sıklıkla değiştirmesi olarak tespit ediliyor. Diğer yandan Alfa Romeo marka otomobillerin yedek parçalarının sürücülerin cebini yakan fiyatlara sahip olduğunu söylemeliyiz.

Alfa Romeo Marka Otomobilleri İnceleyin⇒

4- Mazda (Çoğunlukla Eski Modeller)

Mazda eski model

Oto Sanayi’de yedek parça konusunda en çok sıkıntı yaşanan markalardan birisi de Mazda. Bu sebepten dolayı Türkiye’de yedek parçası en zor bulunan markalar listemize Mazda’da girdi. Özellikle eski model Mazda marka otomobillerde yedek parça için 3-6 ay arası bir bekleme süresi söz konusu. Ya da Mazda yetkili servisine başvurarak sorununuzu daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.

Mazda Marka Otomobilleri İnceleyin⇒

5- Nissan

Türkiye'de yedek parçası en zor bulunan otomobiller

Nissan ülkemizde oldukça yüksek satış rakamlarına sahip bir marka. Fakat Nissan’da yedek parça temininde sorun yaşanan firmalar arasında yer alıyor. Bu durumun en büyük sebebinin Nissan’ın orijinal yedek parçalarını sadece yetkili servislere göndermesi olarak gösteriliyor. Yetkili servise gitmeyi reddeden insanlar, orijinal yedek parça temininde sorunlar yaşayabiliyorlar.

Nissan Marka Otomobilleri İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here