V Kayışı Nedir V Kayışı Değişimi Neden Yapılır?

2
31601
V kayışı nedir

V kayışı değişimi ücretleri nasıl? Peki, V kayışı değişimi neden ve nasıl yapılıyor? İşte o soruların yanıtları…

V Kayışı Nedir V Kayışı Değişimi Neden Yapılır?

Adı kayış diye önemsiz bir bileşen gibi gelebilir ama aslında araç içi aksamın önemli parçalarından biridir V kayışı. Motor kasnağında devir daimi sağlayan ve şarj dinamosuna bağlı olarak çalışan V Kayışı, zaman içerisinde aşınarak yıpranır ve yapması, gereken işi olması gerektiği gibi yapamaz hale gelmesi anlamına gelir.

Bazı diğer parçalara oranla daha açık bir alanda bulunduğu için de hava, toz ve çeşitli parçacıklara maruz kalır. Bu nedenle de V kayışının aşınma ve oksitlenme süresi motordaki pek çok parçaya göre daha kısadır.

V Kayışı Değişimi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Motorun çalıştığı müddetçe mecburi olarak çalışan V Kayışı değişimi için belirli bir zaman aralığı yok esasen. Zira, aracı kullandığınız yolun durumundan, kullandığınız süreye kadar değişen bir alanda pek çok durumdan etkilenmesi mümkün. Az önce de bahsettiğimiz gibi açık alanda olması sebebiyle dışarıdan gelen parçacıklar ve hava ile etkileşimi oldukça fazladır ve bu nedenle de aşınma süresini bir anlamda da sizin aracı kullanım amacınız ve sıklığınız belirliyor diyebiliriz. Periyodik bakımlarda mutlaka kontrol edilmesi, akü şarjı ile ilgili bir sorun olduğunu farkettiğinizde de vakit kaybetmeden yetkili bir servise göstermeniz gerekir.

V Kayışı Değişimi Nerede ve Nasıl Yapılır?

Görünümde basit bir parça olarak algılansa ve değişimi kolayca yapılabilir gibi görünse de kayış değişimi yetkili ve uzman bir servis tarafından yapılmalı. Fark edemeyeceğiniz en ufak bir hatanın bile büyük ve ciddi sorunlar yaratabileceğini bilmelisiniz. Yetkili servislerde çok kısa bir sürede değiştirilen ve kontrolleri tamamlanarak güvenli olduğu belirlenerek size teslim edilmesi önemli. 

V Kayışı Neden Bozulur?

Genel olarak V Kayışı kullanımdan kaynaklı hatalardan oluşmaz. En büyük sebepler dış etkenlerdir. Kayışın sürekli olarak hava sürtünmesine, bağlı bulunduğu disklerdeki sürtünmelere ve hava içerisinde yer alan toz ya da parçacıklarla birlikte oksitlenerek aşınacağı düşünülürse neden bozulduğu ya da yıpranarak aşındığı ve görevini yerine getiremez olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.

V Kayışı Değişimi Yapılmazsa Ne Gibi Sorunlar Ortaya Çıkar?

Bakımı düzenli olarak yapılmayan ve oksitlenerek aşındığı fark edilmeyen V Kayışı en kısa sürede kopar. İlk etapta ciddi bir sorun yaratmayan bu kopuş kısa sürede ciddi soruna sebep olur. Devir daim su pompasının çalışmasını sağlayan kayışın kopması pompa devrinin durmasına sebep olur. Bu noktada da su ile elektrik elde eden şarj dinamosu etkisizleşerek aküyü şarj edemez. Bir müddet araç aküdeki enerji ile çalışsa da akü bittiğinde aracınız olduğu yerde kalır. Bu gibi durumlarda akünün çok hızlı bir şekilde bittiğini aklınızdan çıkarmayın!

 

2 YORUMLAR

  1. Bende 2002 Kango var 1.9 dizel v kayışı ni sürekli yandan koparıyor değiştirdim 500 km yol yaptım tekrar baktım kayışın kenardan koptuğunu gördüm bu neden olur bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here