Volkswagen ID.5 GTX Xcite ile Tanışın

0
232
Volkswagen ID.5 GTX Xcite

Volkswagen, 14 kişilik ekiple birlikte ID.5 GTX Xcite konseptini tanıttı. 

Daha önceki zamanlarda Golf GTI ve R tabanlı modeller için çalışmalar yapan ekip, şimdi tamamen elektrikli olan ID.5 için çalışmalar yapmakta. Ekibin kullanmakta olduğu GTX türevi için çok daha hareketli bir tüketici grubunu hedeflediğini söyleyebiliriz.

Volkswagen ID.5 GTX Xcite Hakkında Detaylar

ID.5 Xcite üzerinde yaklaşık olarak 1 yıldır çalışma sürmekte. Öyle ki, ilk kez otomobil genç bir tüketici kitlesine hitap etmekte. Aynı zamanda Volkswagen Grubu Lamborghini’nin renginin kullanıldığı yeni modelde oldukça şık bir tasarım elde edilmiştir. Bu güçlü tasarım 22 inçlik alaşım jantlar ile pekiştirilmekte. Ayrıca geniş yan marşpiyeller ve ön, arkada bulunan çamurluklarla modelin duruşu kuvvetlendirilmiştir. Aracın gövde renginin aksi yönünde Volkswagen logoları da karartılarak tasarlanmıştır. Crossover modifiye edilen çamurluklar ve genişletilen tekerlek kemerleri sayesinde lüks bir görünüm elde edilmiş. Turuncu kontrast dikişler, koltuklarda yer alan petek desenli vurgular ve işlemeli sırtlıklara yer veriliyor. Volkswagen içerisinde bu yönde tasarlanan sekizinci proje olduğuna dikkat çekmek gerekmekte.

Kabin tasarımında ise Alcantara ve vegan deri kullanmış olan ekip, ses sistemi üzerinde de çalışmalar yapmakta. Tam olarak 2.000 watt güce sahip olan bu sistem, 10 adet amfi ile sağlamlaştırılmıştır. Volkswagen ID.5 GTX Xcite modelini İsviçre’de düzenlenen bir etkinlikle tanıttı. Ancak model şimdilik konsept bir tasarım olarak kalacak. Fakat gelecekte Volkswagen’in bu modelini de üretime dahil etmesi ihtimaller dahilinde olarak görülmekte.

Muhtemelen toplam 295 hp  ve 460 Nm tork çıkışı ile geliştirilen motor dört tekerlekten çekiş sistemi sağlayan 82 kWh pil paketiyle birlikte geliyor. Bu kurulum sayesinde 6.3 saniyeden 100 km/s hıza çıkılmakta. Aynı zamanda 180 km azami hıza ulaşmasını sağlıyor. Menzil ise WLTP’ye göre yaklaşık olarak 490 km olarak bilinmekte. Son olarak, yeni tasarlanan Volkswagen ID.5 GTX Xcite modelinin şu an üretime girmek gibi bir derdi olmadığını da tekrar belirtelim. 14 kişilik bir ekip tarafından tasarlanan oldukça dinamik ve güçlü tasarıma sahip modelin fazlasıyla dikkat çektiğini söylemekte de yarar var.

Sizler bu yeni tasarım hakkında neler düşünüyorsunuz. Düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda fikirlerinizi ve önerilerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

TRİNK SAT

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here