Volkswagen MEB Platformuyla Elektrikli Araçlarını İyileştirmeyi Hedefliyor

0
668
Volkswagen Meb Platformu

Volkswagen MEB platformu, Volkswagen’in yeni nesil elektrikli otomobillerinin kalbinin attığı yer. Bu platform Alman otomobil üreticisinin elektrikli araç tasarlama süreçlerinin gerçekleştiği platform. Burada pilli araçların tüm tasarımları planlanıyor ve uygulamaya konuluyor. Üstelik sadece Volkswagen’in elektrikli araçları için de kullanılmıyor. Aynı zamanda Skoda, Audi ve CUPRA gibi markalar için de hizmet veriliyor.

Volkswagen MEB Platformu Markayı Güçlendirmeye Geliyor

Volkswagen Meb Platformu

Volkswagen elektrikli mobilitede küresel referanslardan bir tanesi. Bunu sağlamlaştırmak için de platformda bazı değişiklikler yapmaya karar verdi. Öyle ki kısa süre içerisinde holding altında barınan tüm markaların ana eksenlerinin tamamlanması burada olacak. Ayrıca platform tüm bunları üst düzey teknolojiler kullanarak yapacak. Böylece de dünya üzerinde Volkswagen MEB Platformundan çıkmış araç sayısı hızla artacak. Buna bağlı olarak, Volkswagen’in bundan sonraki elektrikli otomobilleri, MEB platformunda yapılacak değişiklikler ile çok daha yüksek verim verecekler. Alman otomobil üreticisi, halihazırda kullanılan platformun daha iyi bir hal almasını istiyor. Böylece yeni iyileştirmeler ile Volkswagen araçlarına pazarda daha da güç kazandıracak gibi görünüyor. Tüm bu dönüşümler tüketiciye de daha fazla özerklik sağlayacak. Ayrıca platform iyileştikçe tüketici elektrikli araçlarda daha kısa şarj süresine kavuşacak. Üstelik elektrikli araçların üstün performansları da tatmin edici olacağa benziyor.

Platform Güçlenecek, Elektrikli Araçların Performansı Artacak

Volkswagen Meb Platformu

Volkswagen’in verdiği bilgilere göre, MEB platformunun iyileştirme süreci sonunda elektrikli araçlar 700 km’ye kadar menzillere ulaşır olacak. Üstelik, pili yeniden şarj etmek için bekleme süreleri de büyük oranda azalacak. Ayrıca, dört tekerlekten çekişli araçların 0’dan 100 km/s hıza yaklaşık 5,5 saniyede ulaşması hedefler arasında yer alıyor.

Volkswagen tüm bu güncellemeleri ne zaman uygulamaya koyacağını net bir şekilde söylemiyor. Ancak markanın çizelgelerine göre 2025 yılı sonrasında tüm bu performans artışlarını piyasada net bir şekilde görebileceğiz. Bu arada Volkswagen ID.4 veya CUPRA Born gibi piyasada zaten bulunan modellerde bu platformun etkisi şu anlık pek görülmeyecek. Ancak onların da gelecek versiyonları bu platformun yeni özellikleriyle hazırlanan tasarımlara sahip olacaklar. 

Sıfır KM Volkswagen Modelleri

İkinci El Volkswagen Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here