Volkswagen otonom sürüş konusunda İsrailli Innoviz firması ile anlaşmaya vardı. Firma 4 milyar dolara donanım ve aksesuar satın alacak.

Volkswagen Innoviz Technologies Anlaşması

Anlaşma Volkswagen Grubunun Cariad teknolojileri ile İsrailli Innoviz firması arasında imzalandı.

Anlaşma 2025 yılından itibaren piyasaya çıkacak araçlar ile ilgili. Anlaşmaya göre Volkswagen’in gelişmiş sürücü yardım sistemleri ve otonom araçları için kullanacağı lazer tabanlı LIDAR sensörleri firma tarafından karşılanacak.

İsrailli Innoviz Teknoloji firmasının hem CEO’su hem de kurucu ortağı olan Ömer Keilaf anlaşmayla ilgili şu sözleri söyledi:

“Cariad ekibiyle çalışmaktan heyecan duyuyoruz. 2025 yılından itibaren piyasaya çıkacak araçlar için güvenliği sağlamak için LIDAR sensörleri ve algı yazılımı tedarikçisi olmaktan dolayı mutluyuz. Cariad tüm otomotiv alanında dönüşümde lider. Onların misyonunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

Volkswagen

Innoviz firması bu anlaşma ile 6.6 milyar dolar değerinde bir anlaşma sağlamış oldu. Bu anlaşma 500 milyon dolar piyasa değeri olan firmanın yedi katından daha fazlasına denk geliyor.

Volkswagen’in Yapmış Olduğu Diğer Teknik Ortaklıklar

Volkswagen’in Cariad grubu 2022 yılı boyunca birçok üst düzey teknoloji şirketi ile ortaklık kurdu. Bunlar arasında Bosch, Qualcomm ve STMicroelectronics gibi firmalar var.

Volkswagen daha önce otonom sürüş için Amerika’daki Argo AI adlı firmaya da 2.6 milyar dolar değerinde yatırım yapmıştı.

Volkswagen Otonom Sürüş

Bunun yanı sıra Innoviz firması bu anlaşmanın arkasında bazı şirketlerden yatırım aldı. Bunlar arasında Magna International ve Harman International gibi şirketler bulunmakta.

Innoviz firması Nisan 2021 yılında hisselerini halka açtı. Ama bu firma için hiç iyi olmadı. Halka açılmadan Innoviz firması 1.6 milyar dolar değere sahipti. Ancak halka açıldıktan sonra bu değer 500 milyon dolara kadar düştü.

Ama firma şu an için gayet başarılı anlaşmalara imza atıyor. Innoviz firması gelişmiş LIDAR ve algı yazılımının aracı bir insandan daha iyi algılayabileceğini ve hata olasılığını azalttığını söylüyor.

Innoviz firmasının Volkswagen dışında ayrıca BMW ile de bir anlaşması var. Bloomberg’e konuşan şirketin CEO’su LIDAR sensörlerini üretmek için üçüncü taraf bir üretici olduklarını da açıkladı.

Sıfır KM Volkswagen Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here