Volkswagen Trinity: Elektrikli Otomobillerde Devrim

0
895
volkswagen wolfsburg fabrikası

Volkswagen’den Elektrikli Otomobillerde Devrim: Volkswagen Trinity

volkswagen trinity

Volkswagen, CEO’su Herbert Diess’in “Volkswagen’de devrim yaratacağını” söylediği “Volkswagen Trinity” adlı yeni nesil elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor.

Volskwagen’den Yeni Nesil Elektrikli Otomobiller

Volkswagen, elektrikli otomobillere uyum sağlamanın ötesinde bir elektrifikasyon çabasına girişiyor. Yeni MEB (Modular Electric-Drive Toolkit) platformu üzerine inşa edilen tam teşekküllü, toplu hacimli araçlara odaklanmış durumda. MEB platformu Volkswagen ve iştirakleri tarafından geliştirilen elektrikli otomobiller için modüler bir araç platformudur. MEB platformuyla geliştirilen araçlardan ilk ID.3’tü. Daha sonra ise aynı platform üzerine ID.4 ve ID BUZZ gibi araçları da geliştirdi. Bütün bu yeniliklere rağmen, hatta araçların bir kısmının çıkışı ertelenmişken Volkswagen yeni nesil elektrikli araçları üzerinde de çalışıyor.

Volkswagen MEB Platformu

Yakın zamanda markanın amiral gemisi olması planlanan “Trinity” isimli bir elektrikli otomobil üzerinde çalışan Volkswagen’de müjdeyi CEO Herbert Diess verdi. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada:

“Trinity, NEO’nun (ID.-Project) peşinden geliyor ve Volkswagen’de ve özellikle Wolfsburg’da devrim yaratacak. En tarihi ve güzel sit alanmız Grünheide’deki yeşil alan için çalışmak büyük bir zorluk. Ancak biz bu meydan okumayı üstleniyoruz.” dedi.

Solid-State Piller Mi Geliyor?

CEO, Trinity hakkında ayrıntılı bilgi vermedi, ancak Alman medyasından gelen haberler; Volkswagen ve Audi’nin “yüksek verimli bir elektrikli araç” geliştirmeyi amaçlayan Artemis programının yardımıyla yeni bir amiral gemisi elektrikli araç planladığına ilişkin yorumlarda bulundu. Raporlarda ayrıca aracın Volkswagen’in Wolfsburg’daki ana fabrikasında üretileceği belirtildi ve Diess şimdi fabrikanın dönüştürüleceğini söylüyor. Yeni Volkswagen Trinity elektrikli otomobilin ne zaman çıkacağı henüz belli olmuş değil.

Volkswagen cephesinden henüz bir açıklama gelmemiş olsa da yorumcular aracın 2025-26 yıllarında görücüye çıkabileceğini düşünüyor. Bu daha uzun zaman çizelgesi, Volkswagen’in yeni nesil piller için çalıştığının bir göstergesi olabilir. Yakın bir zaman önce şirket, solid-state pil hücreleri geliştiren Quantum Scape isimli şirketle yatırım ortaklığı imzalamıştı. Buradan çıkan çalışma meyvelerini Trinity içerisinde kullanmak istiyor olabilirler. Solid-state piller elektrikli otomobillerin geleceği olarak görülüyor. Çünkü daha stabil olan bu piller hem daha verimli hem de daha uzun menzil sağlayabilecek kapasiteye sahipler. Üstelik maliyet bazında elektrikli otomobillerin maliyetlerini de önemli ölçüde azaltabilirler.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here