Volkswagen ve Mahindra, Yeni Stratejik İttifaka İmza Attı

0
238
Volkswagen ve Mahindra logoları

Volkswagen ve Mahindra, Hindistan otomotiv pazarının elektrifikasyonunu hızlandırmak için stratejik ittifak kurdu. Volkswagen Group ve Mahindra, işbirliklerini genişletmeyi hedeflediklerini duyurdu. Şirketler, Mahindra’nın elektrikli platformu INGLO için MEB elektrik bileşenlerinin tedarikine ilişkin bir anlaşma imzaladı. İmzalanan bu işbirliği, MEB bileşenlerine sahip tamamen elektrikli beş adet SUV’nin ekipmanını içeriyor. Buna ek olarak, iki şirket, Hindistan otomotiv pazarının elektrifikasyonunu hızlandırmak için daha geniş bir stratejik ittifaka yönelik işbirliği için daha fazla fırsat yaratmayı planlıyor gibi gözükmekte. Ayrıca Mahindra, Volkswagen MEB platformundan yararlanan ilk şirket olmayacak. Daha önce Ford da MEB platformundan benzer bir alışveriş gerçekleştirmişti. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Tanıtımları Geçtiğimiz Günlerde Gerçekleşti

Mahindra, yeni elektrikli SUV araçlarını İngiltere Banbury’deki Mahindra Born EV vizyon tanıtım etkinliğinde sergiledi. Yeni Mahindra Elektrikli SUV’ler, tamamen yeni INGLO platform mimarisinde piyasaya çıkacak. Diğer yandan ise araçların elektrikli aktarma organları, akü sistemi ve Volkswagen’in birleşik hücresi dahil olmak üzere MEB bileşenleriyle donatılacak. Ayrıca yeni elektrikli Mahindra SUV’ler 60 ila 80 kilovat saat arasında değişen pil kapasitesi ve 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 80’e varan hızlı şarj sunacaklar.

Volkswagen ve Mahindra yeni SUV'ler

Bu konuda konuşan Volkswagen Grubu Teknolojiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schmall bazı açıklamalar yaptı. Schmall. “İki şirket arasında daha geniş bir işbirliği kapsamı belirlediğimiz için mutluyuz. Volkswagen ve Mahindra birlikte, iddialı iklim koruma taahhütlerine sahip devasa bir otomotiv pazarı olan Hindistan’ın elektrifikasyonuna önemli ölçüde katkıda bulunabilir. Ayrıca MEB Elektrikli Platformu ve bileşenleri, dünya çapında uygun maliyetli sürdürülebilir mobilitenin anahtarıdır.” dedi.

Volkswagen ve Mahindra İş Birliği 2024’te İlk Meyvesini Verecek

Volkswagen ve Mahindra, bu iş birliği sayesinde Hindistan pazarını kasıp kavuracak gibi gözükmekte. Bu iş birliğinin ilk ürününü ise ancak 2024 yılında görebileceğiz. Alınacak 5 adet elektrikli SUV’den geriye kalan dördü ise 2026 yılında piyasada olacak. Ayrıca Mahindra’nın VW tabanlı SUV’lerinin ismi ise, XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 ve BE.09 olacak.

 

Satılık Tüm Volkswagen İlanlarını İnceleyin⇒

Tüm Satılık Mahindra İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here