Volvo V40 Cross Country Aileler İçin Uygun mu ?

0
757
Volvo V40 Cross Country Aileler İçin Uygun mu ?

Modaya uygun ancak unutulmuş Volvo V40 Cross Country’yi büyük ve küçük aileler için uygun bir araç olup olmadığını görmek için analiz ediyoruz.Volvo V40 Cross Country Aileler İçin Uygun mu ?

İsveçli bir metal hayranı değilseniz (müzik değil arabalar), sağlam kardeşi V40 Cross Country şöyle dursun, muhtemelen V40’ı hiç düşünmediniz bile. V40, popüler S40 sedanın devamıdır.  Volvo V40 Cross Country Aileler İçin Uygun mu ?

V40 birçok kişi tarafından yalnızca bir hatchback olarak görülse de, bir station otomobile daha yakın ve Volvo’nun kendisi de buna böyle atıfta bulunuyor. Tasarım dili , benzer büyüklükteki SUV’ler kadar popüler değil, ancak bu  fiyatların rekabetçi bir şekilde listelendiği ikinic el araba pazarına girdiklerinde tüketici için harikalar yaratıyor.

Model Dizilimi

Dünya çapında kullanıma sunulan tüm modelleri almamış olsak da, D3 ve D4 dizel modelleriyle ilgilendik. Bunların her ikisi de değişen çıkışlara sahip 2.0 litrelik turbo dizel motorlar kullanıyordu; D3 için 110 kW ve 320 Nm ve D4 versiyonu için 140 kW ve 400 Nm.

İki benzinli model de mevcuttur, bunlar T4 ve T5 versiyonlarındaydı. her ikisi de 2.0 litrelik turbo bir motor kullanıyor ve T4 140 kW ve 300 Nm üretiyor ve T5 180 kW ve 350 Nm üretiyor.

Çocuk Dostu

Volvo, ailenin temel taşıdır ve bu nedenle, iç mekanın uyumu ve bitişi konusunda çok fazla endişelenmemelidir. Küçükleriniz V4 Cross Country’de oldukça memnun olacaklar, çünkü kendilerini yaralayabilecekleri kötü kenarlar olmadan bol miktarda yumuşak dokunuşlu yüzeyler.

Arkada, küçüklerin içeceklerini döşemeden uzağa ve küçük elleri için kolayca erişebilecekleri bir yere koymalarına olanak tanıyan kullanışlı bir bardaklık, arka sıranın alt minderinde yer alır.

Dayanıklı tam veya kısmi deri döşeme, formunu koruma konusunda iyi bir iş çıkarır ve herhangi bir dökülme, minimum çabayla temizlenir.

Volvo V40 Cross Country Aileler İçin Uygun mu ?

İç alan

V40 Cross Country, size tipik olarak bir SUV’da bulacağınız aynı düzeyde bir iç alan sunmayacak; ancak iç mekan, daha büyük aileler için fazlasıyla yeterli. Beş kişilik oturma alanı sağlar ve bagaj; bebek arabası ve benzerleri için cömert bir bagaj alanına sahiptir.

Bir Volvo V40 Cross Country’de aşağıdaki alana sahip olacaksınız:

Boyutlar (mm) Ön Arka
tavan boşluğu 984 932
bacak mesafesi 1073 847
Kargo hacmi (litre) 5 litrelik zemin altı depolama içerir 324
Bagaj bölmesi (Yükseklik) 760
Bagaj bölmesi (Genişlik) 960
Arka kargo açılış genişliği 916

 

Bu rakamlar, benzer büyüklükteki sedanlara kıyasla yüksektir; fakat  arka bagaj alanının şekli, daha büyük nesneler için daha fazla boşluk olduğu anlamına gelir.

Emniyet

Bu bir Volvo, dolayısıyla yolcu güvenliğine en yüksek önceliğin verildiğinden emin olabilirsiniz. 2012 Volvo V40 Cross Country, Euro NCAP çarpışma testlerinde tam 5 yıldız alarak ;yetişkin yolcular için %98, çocuk yolcular için %75, yayalar ;için %88 ve yardım sistemlerinden %100 tam puan aldı.

Bununla birlikte Standart güvenlik kiti, 7 hava yastığı; denge kontrolü, çekiş kontrolü, EBD’li ABS ve otomatik frenleme işlevli City Safe’den oluşur.

Daha sonra isteğe bağlı Sürücü Destek Paketi ile donatılmış modeller ;ayrıca, Kör Nokta Bilgi Sistemi, Çapraz Trafik Uyarısı, Şeritte Kalma Yardımı;ayrıca  Aktif Uzun Far Asistanı, Adaptif Seyir, Arka dahil olmak üzere ;çeşitli yarı otonom sürücü yardım sistemlerinin dahil edildiğini görecektir. Yaya algılamanın yanı sıra geri görüş kamerası ile park mesafesi kontrolü.

 

Volvo V40 Cross Country Aileler İçin Uygun mu ?

Karar

Bununla birlikte SUV’lerin statükosunu bir kenara bırakabilirseniz, Volvo V40 Cross Country mükemmel bir seçimdir. Büyük bir SUV ile aynı özelliklere sahip olmayabilir; ancak büyük ölçüde  araç hırsızlığı ve kaçırma söz konusu olduğunda aracın genel güvenliğini artıracaktır.

Ayrıca Aile açısından kullanım kolaylığı açısından, lakin  erişim kolaylığı, elleriniz doluyken ;ayrıca küçükleri alp yola çıkmaya hazır hale getirmeyi başaracağınız anlamına gelir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here