rimac

Çoğu otomobil markasının modellerine hâkim olmasak da en azından isimlerine kulak aşinalığımız var. Bu yazımıza sizleri bilmediğinizi düşündüğümüz bir marka ile tanıştıracağız. Rimac Otomobil. Bu marka, Hırvatistan merkezli bir elektrikli otomobil üreticisi. Aynı zamanda aktarma organları ve batarya sistemleri de üretiyor. Belki bu zamana kadar adı duyulmadı ancak yeni ürünleri ve teknik donanımı ile bundan sonra hafızalarımıza kazınacak gibi görünüyor.

Tanıyalım: Rimac Otomobil

2009 yılında Mate Rimac tarafından kurulan şirket, elektrikli otomobiller üzerine ciddi yatırımlar yaptı. Aynı zamanda Ar-Ge çalışmaları da gerçekleştirdi. Şirketin merkezi üretim yeri Sveta Nedelja’dadır. Üstelik markanın ilk modeli olan Concept One dünyanın en hızlı elektrikli üretim aracı olarak biliniyor.

Rimac markasının adı ne zaman duyuldu derseniz; BMW E30’un patlayan motorundan sonra diyebiliriz. Marka, bu patlayan motorun yerine kendi ürettikleri motoru koyup test yarışına katıldı. Yarış sonucunda önemli derecede süreler elde edince de yatırımcıların hayli ilgilisini çekti. Sonrasında ise marka kendi araçlarını üretmeye karar verdi.

Rimac Markasının Modelleri

Rimac Concept One: Yeni Nesil Süper Spor Otomobil

Rimac Concept One

Üst düzey elektrikli motora sahip olan Concept One modeli, sınırlı sayıda üretilmiştir. Model, 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştır. Sonrasında 2013 yılında geliştirilmeye başlanarak günümüzdeki halini almıştır.

Concept One, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Otomobilin 650 volt kapasiteli lityum pilleri her tekerlek için çalışmakta. Şimdi sıkı durun. Rimac Concept One; 1088 beygir ve 1600 nm tork üreten oldukça güçlü bir motora sahip. Aracın 0-100 km/h hızlanması yalnızca 2.6 saniye. Maksimum hızı ise 355 km/h. Üstelik otomobil, hızı 100 km/h iken 31.5 metrelik bir mesafede durabiliyor. Bataryası dolu iken 330 km yol alabiliyor.

Öne Çıkan Özellikleri:

  • Farlarında 58 adet LED ampul mevcut olması
  • 20 inçlik jantları
  • Farklı arka tamponu ile aracın dış kısmının farklı olması
  • İskelet sisteminin tamamıyla karbon fiberden oluşması
  • Spor koltukları
  • Dijital gösterge paneli ve kumaş işçiliği

Rimac Concept S

Rimac Concept S

Süper spor otomobil alanında iddialı olan Concept S, 2016 Cenevre Otomobil Fuarında tanıtıldı. Model, markanın en önemli elektrik motorlu spor otomobil üreticilerinden biri olduğunu kanıtlıyor. Concept S, yukarıda bahsettiğimiz Concept One’a göre daha gelişmiş ve daha hafif. Aracın ön tarafında 500 kW, arka tarafında da 600 kW güç oluşturan ünitelere sahip. Üstelik modelin motoru, 1364 beygir 1800 Nm tork güç üretiyor. Bu güçlü otomobilin 0-100 km/s hızlanması ise yalnızca 2.5 saniye. Maksimum hızı ise 365 km/s hızlanıyor.

Rimac Concept S, dış görünüşü ile de dikkat çekiyor. Ağırlık konusundaki avantajını vurgulayan detayı da karbon fiber kaplı olması. Aynı zamanda modele yerden tavana kadar kumaş kaplaması yapılmış. Kokpit alanında da büyük bir ekran mevut.

Rimac C Two

Rimac C Two

Markanın performansı ve ileri düzey teknolojisi ile dikkat çeken modeli; C Two. 2018 yılında Porsche ve Rimac ortaklığı işe Rimac Otomobil daha da güçlendi. Bu ortaklık sonrası 2018 Cenevre Otomobil Fuarında gösterime çıkan C Two’nun adı seri üretimde Rimac Nevera olarak değişmişti.

Sıfır km otomobil modelleri ve fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here