Yeni Elektrikli Mini ile Geleceğe Doğru

0
716

Yeni nesil Elektrikli Mini Hatchback 2023’te gelecek. Ancak bu yine de İngiliz markasının yeni sıfır emisyonlu Hatchback’in görüntülerini paylaşmasına engel olamadı. Yeni nesil Elektrikli Mini’nin iki versiyonu olacak. İlki, şarjla yaklaşık 186 mil menzil sunması gereken yaklaşık 40 kWh pile sahip giriş seviyesi bir model. Elektrikli Mini, mevcut otomobil platformunun evrimine sadık kalacak şekilde benzinli olarak kalmayacak. BMW Avrupa’da özel olarak Mini için yepyeni bir platform geliştirdi.

Elektrikli Mini

Mini şu anda üç kapılı şehir otomobilinin yeni neslini İsveç’in Arjeplog kentinde %100 elektrikli bir versiyonda test ediyor. Orada, elektrikli otomobil zorlu koşullarda testleri geçmeye çalışıyor. Böylelikle güç aktarım mekanizmasının bileşenleri daha güvenilir hale gelecek. Bununla birlikte yol tutuşundaki ince ayarlar da düzenlenecek. Üretici tarafından yayınlanan bu oturumların resimleri, bazı yeni ayrıntıları ortaya koyuyor. Geliştirmenin bu aşamasında elektrikli Mini’nin her aşaması test edilecek. Böylelikle, mühendisler otomobilin elektrikli aktarma organlarının gücünü görecekler. Üstelik elektrikli Mini’nin pili ve şarjının aşırı soğuğa nasıl tepki verdiğini inceleyecekler. Ayrıca virajı karla kaplı yolda nasıl aldığı da test edilmesi gereken bir konu.

Elektrikli Mini Tasarımında Ayrıntıda Gizli Değişiklikler

Elektrikli Mini

Arabanın genel silüeti pek de şaşırtıcı değil. Bu yeni görüntüler, mevcut modele kıyasla daha kısa bir ön çıkıntıyı ve daha dik bir ön camı görüyoruz. Bununla beraber bu Cooper modelinde daha uzun bir tavan ve aynı hizada kapı kolları var. Ancak bunlar geri çekilebilir değil, eğilebilir. En büyük görsel değişiklik ise dışa doğru genişleyen üçgen bir şekil alan arka lambalarda. Sürücünün karşısında Volkswagen’i çağrıştırabilecek küçük bir dijital gösterge paneli yer alıyor. Ek olarak bir baş üstü ekranı da mevcut.

Mini bilindiği gibi İngiliz şehir otomobillerinin en ünlüsü. Bu yeni elektrikli versiyonu mevcut model gibi, üç kapılı ve beş kapılı gibi versiyonlara sahip olacak. Avrupa pazarı için Elektrikli Mini modelleri Oxford, İngiltere’de hazırlıkta. Çin tipi elektrikler ise BMW ve Great Wall grupları arasındaki ortak girişim tarafından yerel olarak üretime hazırlanıyor. Mini, önümüzdeki on yıl içinde “sıfır emisyonlu” bir marka olmayı hedefliyor. Üç kapılı versiyonu, Mini’nin devasa elektrifikasyonunu sürdürecek gibi.  Leipzig (Almanya)  bu yeni modelin üretimine ev sahipliği yapacak. Ayrıca termal ve elektrikli olmak üzere 2 seçenekli olacak. Tüm bu modeller 2023 ve 2024 yılları arasında pazara çıkacak.

İkinci El Mini Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here