Lotus otomotiv şirketi 1952 yılında İngiltere’de kurulmuş bir şirkettir. Firma günümüzde Proton şirketi bünyesinde bulunmaktadır. Özellikle ürettikleri spor otomobiller ile adından söz ettirmeyi başarmışlardır. Son yıllardaki elektrikli otomobil yatırımları sayesinde spor otomobilleri elektrikli hale getiren bir dizi adım attılar. Bunun son örneği ise Yeni Lotus Type 133 2023 senesinde karşımıza çıkacak.

Yeni Lotus Type 133 2023 Modelinin Tasarımı

Uzun zamandır beklenen Lotus Type 133, Porshce Taycan modeline ra kip olarak piyasaya dahil olacak. Çin sosyal medyası Weibo’da yakın bir zamanda bu araca ait görseller paylaştılar. Bu sayede aracın tasarımını daha yakından ve detaylı olarak inceleyebilme imkânı sundular.

Paylaşılan görsellere göre Yeni Lotus Type 133 2023 modeli hali hazırda var olan Lotus Eletre SUV modeline yakın bir tasarıma sahip olacağı tahmin ediliyor. Konsept olarak ise kardeş marka olan Polestar’ın 2024 yılında piyasaya süreceği 5 grand tourer’e benzer olacak.

Lotus genel müdürü iki otomobilinde Geely Group’ta bulunmasına rağmen birbirlerinden somut bir şekilde farklılaşacağını belirtti. Yeni Lotus Type 133 2023 modelinin Polestar 5 modeli ile modüler bir elektrifikasyon platformuna ortak olup olmayacağı henüz belli değil. Ayrıca her iki aracın sınıfının en iyisi konumunda bulunabilmesi de oldukça zor gözüküyor.

Donanım ve Performans

Yeni Lotus Type 133, 2023 modelinin birçok özelliği saklı tutuluyor. Ancak yeni modelin hali hazırda var olan Eletre modelinde ki 592 beygirlik çift motorlu güç aktarma organını kullanacağı kesinleşti. Lotus genel müdürü Windle bu güç aktarma organının ileride çok daha iyi bir güce erişeceğini doğruladı.

Geely Grup Esnek Yardımlaşma Politikası

Şirket, dünya çapındaki tüm Lotus bayilerine yeni Lotus Type 133 2023 modelinin görsellerini paylaştı. Böylece tüm bayiler artık yeni modelin nasıl bir görünümde olacağını biliyorlar. Lotus ve Polestar markalarının ileride nasıl bir iş birliği yapacağı konusunda Lotus şirketi genel müdürü bazı açıklamalar yaptı. Windle şunları söyledi; “Geely tüm kardeş şirketlerimizle ve ortaklarımızla çalışırken oldukça esnek ve rahat davranıyor. Onların doğrudan bir tasarım stratejisi yok. Küçük bir şirket olduğumuz için bizim de onlardan teknoloji konusunda faydalanmamız gerekir. Tüm bu yardımlaşma süreci küçük şirketler için gerçekten iyi oluyor. Ama aynı zamanda bazen tam tersi durumlar olabiliyor. Kardeş şirketimiz Geely bizden güç aktarma sistemi geliştirme konusunda yardım alıyor. Bu gerçekten esnek bir yardımlaşma biçimidir. Grup içerisinde hepimiz yardımlaşırken aynı zamanda bireyselliğimizi de korumayı başarabiliyoruz” dedi.

Arabam Garaj

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here