Yeni Mercedes-Benz S-Class Tanıtıldı!

1
1614

Bugüne kadar hep dedikodulara konu olan, korsan fotoğrafları yayınlanınca büyük tepki toplayan Yeni Mercedes-Benz S Class resmen tanıtıldı. Kamuflajsız olarak ilk kez görüntülenen otomobil, daha önce sızdırılan fotoğraflara göre oldukça şık. Önceki yazılarımızda Yeni S-Class’ın sahip olduğu teknolojilere ayrıntılı bir şekilde değinmiştik. Bu yazımızda bunlardan yine kısaca bahsedip, tasarım anlamında yapılan yeniliklere dikkat çekeceğiz. İşte karşınızda Mercedes-Benz’in amiral gemisi muhteşem yeni S-Class!

Yeni Mercedes-Benz S Class Tasarımı

Dış Görüntü

Ön panjurda Mercedes-Benz’in yeni imajını görüyoruz. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni E Serisi’nin daha geniş bir versiyonu da denebilir. Yakında gelecek olan ultra lüks sınıf olan Maybach ve spor sınıf olan AMG versiyonlar ise farklı panjurlar ile gelecek.

Sıralı 6 silindir motordan 12 silindirli motora kadar tüm seçeneklerin kendisine uygun yer bulabileceği engin kaput alanının önünde daha zayıflamış ve agresifleşmiş farlar göze çarpıyor. Arka bölümde de keskin kıvrımlar ve yatay uzanmış stoplar aracın spor bir görüntüye kavuşmasına katkıda bulunmuş. Boyut olarak büyük bir fark olmamasına rağmen, yeni S-Class rakipleri Audi A8 ve BMW 7 Serisine göre daha gösterişli ve şık bir görüntüye sahip. Şıklığın ve spor görüntünün bir arada bulunduğu bu modern görüntü segmentinde oldukça rekabetçi olacak. Aslında, S-Class için rekabetin pek önemli bir faktör olduğu söylenemez ama neyse.

Bir önceki versiyonuna göre her açıdan bir miktar daha büyük olsa da otomobilin yapımında kullanılan alimünyum oranın artmasıyla total ağırlığın azaltılması söz konusu olmuş. Ayrıca yeni S-Class, daha büyük bir ön alana sahip olmasına karşın 0.22’lik sürtünme katsayısı ile en aerodinamik araçlar arasında yerini alıyor.

İç Mekan

İç mekanda daha önce sızdırılan fotoğraflarıyla büyük eleştiri alan S-Class bütün düşük beklentileri tuzla buz etti. Bir önceki versiyonun oval hatlarını terk ederek tamamen geleceğe dönük bir tarz benimseyen S-Class, trim renkleri ve seçenekleriyle de bu yönünü hissettiriyor. İç Mekan Dizayn Sorumlusu Hartmut Sinkwitz bu tasarımdan ‘Devrimci bir deneyim’ olarak bahsederken bu değerlendirmesini dijital ve analog lüks ile konforun buluşmasına bağlıyor.

Yeni Mercedes-Benz S-Class Teknolojileri

Yeni S-Class’ın en iddialı olduğu bölüme geldik. Bu dev tasarım harikası aslında yürüyen bir akıllı cihaz. Muhtemelen 10 yıl içinde klasik yol arabalarında göreceğimiz teknolojileri güz yüzüne çıkararak öncü olan S-Class, bir arabadan ziyade asfaltta giden tekerlekli bir uzay gemisini andırıyor. İç mekan 5 ekrana kadar özelleştirilebilirken, OLED ve 3D Ekran teknolojileri ile göz dolduruyor. Ayrıca Gerçek Zamanlı Göz Tarama Sisteminin de bulunduğu otomobil bu sayede kullanıcıyla arasında dijital bir bağ kuruyor. Bütün bunların yanında Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi ile güçlendirilen Head-Up Display, aracın anlık bilgilerinin yanında, yola dair bilgileri de ön cama yansıtıyor.

İç mekanda 22 hoparlörlü son teknoloji Burmester Ses Sistemi ile 4D Ses deneyimini yaşatacak olan otomobil, 250 LED ışık ile iç mekan aydınlatmasına yardımcı olacak. Dış kapılara gömülmüş şekilde bulunan kapı kolları, anahtarla yaklaşılması halinde dışarı doğru çıkacak.

Güvenlik konusunda hayli önemli güncellemeler yapan Mercedes-Benz, yandan alınan darbelere karşın da bir teknoloji geliştirdi. Aracın dört bir yanının sürekli takip edildiği otomobil, yandan bir aracın ya da cismin yaklaşması halinde gövdeyi aniden yükselterek sürücü ve yolcunun alacağı darbeyi minimuma indiriyor. Üçüncü seviye otonom sürüş teknolojisine de sahip olan yeni S-Class, saatte 60 km hıza kadar sürücüye ihtiyaç duymadan ilerleyebilecek.

Bir diğer opsiyon ise aracın manevra kabiliyeti için geliyor. Dört çeker sistemden de faydalanan eActive Body Control, dünyanın en akıllı süspansiyon sistemi olmak iddiasında. Arka aksın 10 derecelik dönme açısı yapabilmesi sayesinde aracın kendi etrafında dönüşünü 1.9m yarıçapında tamamlamısına olanak sağlıyor. Bu ayrıca dar sokakların ve park alanlarının yeni S-Class için bir sorun oluşturmaması anlamına geliyor. Aynı zamanda bu teknoloji yolu saniyede 1000 kez tarayarak süspansiyonu da eğim ve çukurlara göre ayarlıyor. Yol aydınlatmaları için de önde ve arkada Dijital Işık Teknolojisini kullanan otomobil, ön farlarında bulunan milyonlarca mikro ayna sayesinde yol bilgilerini topluyor.

Elektrikli S-Class Olacak mı?

Tamamen elektrikli bir S-Class olmayacak. EQS ismiyle üretilecek olan tamamen elektrikli versiyonları ise yeni bu denli teknolojik ve büyük olmayabilir. Mercedes-Benz burada hiyerarşiyi ve geleneği koruyor.

Mercedes-Benz Pazarlama Müdürü Bettine Fetzer “S-Class markamızın en önemli ögesi” diyerek bu otomobile verdikleri önemi dile getirerek ekliyor: “Yeni S-Class, Mercedes-Benz markasının merkasının neler yapabileceğini gözler önüne seren muazzam bir örnek.”

 

 

 

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here