Yeni Range Rover; fiyat, özellikler ve çıkış tarihi… Bu yeni 2022 model Range Rover, modelin beşinci nesil Range Rover’ı olarak geçiyor. Range Rover yeni teknolojiyle dolu ama eski otomobilin ikonik tasarımına sadık kalıyor. Tüm ayrıntılar için okumaya devam edin.

  • Yeni Range Rover ortaya çıktı
  • Beşinci nesil ikonik lüks SUV
  • Modern güncellemelerle tanıdık stil
  • Sunulan kısa ve uzun dingil mesafeli versiyonlar
  • Yeni iç düzen
  • 13 inç hareketli dokunmatik ekran
  • İlk kez yedi koltuklu versiyon
  • Standart olarak uyarlanabilir havalı süspansiyon
  • Benzinli, dizel ve plug-in hibrit seçenekleri
  • 5.543.341 TL’den başlayan azami anahtar teslim fiyatı

Yepyeni bir Range Rover’a bakıyorsunuz. Bu, her zamankinden daha fazla teknoloji ve bir dizi yeni iç mekan seçeneği ile gelen bu lüks SUV’nin yalnızca beşinci neslidir. Bu bir önceki modele benzeyebilir, ancak altında birçok değişiklik barındırıyor. Modelin ayrıca Mercedes GLS ve BMW X7 gibi yeni alternatiflerle rekabet etmeye devam etmesi gerekiyor.

Yeni Range Rover; Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi

Yeni Range Rover Tasarımı

Bu Range Rover oldukça tanıdık bir görünüme sahip. Yeni modele bir bakış attığınızda önceki arabadan ayırt etmekte zorlanacaksınız. Farları, serinin tamamında standart olarak tamamen LED teknolojisiyle donatılsa da, eski Range Rover ile neredeyse aynı. Yine de yeni bir ön tampon tasarımına sahip ve daha şık SV versiyonları modele özel bir ızgara tasarımına sahip.

Ön kapının önündeki biraz gümüş rengi görüyor musun? İşlevsel olması için orada olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, değil mi? Hayır, sadece kapı ve tekerlek davlumbazı arasındaki görsel boşluğu doldurmak için takıldı. Range Rover’ın kısa ve uzun dingil mesafeli bir versiyonu var. Ancak görsel olarak oldukça benzerler. Uzun dingil mesafeli modellerde (yukarıda gösterilmiştir) belirgin şekilde daha uzun bir arka kapı olsa da.

Yeni Range Rover; Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi

Devasa 23 inç jant seçeneği ile standart olarak 20 inç alaşım jantlar alacaksınız. Görünüşe göre, ikincisi eski otomobilin 22 inçlik alaşımlarından daha ağır değil. Range Rover, arkada yeni ve radikal bir görünüme sahip.

Ultra ince fren lambaları, bagajın genişliğini uzatan bir miktar yarı saydam kaplama ile birbirine bağlanır. Sahte veya başka türlü görsel egzoz boruları yok ve tavana monte ince bir spoyler arka cam sileceğini düzgün bir şekilde kaplıyor.

Yeni Range Rover İç Mekanı ve Bilgi-Eğlence Sistemi

Yeni Range Rover’ın dış görünüşü bazı yerlerde oldukça tanıdık görünse de, iç mekan çarpıcı biçimde farklı. Aracı yeni tanıyanlar için, dokunmaya duyarlı düğmelerle donatılmış, zarif çift kollu tasarıma sahip çok modern bir direksiyon simidi göreceksiniz.

Pano, tam genişlikte hava menfezleri ile kaplıdır. Ve hepsinin ortasında 13 inçlik yeni bir dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi vardır. Bu, Land Rover’ın yalnızca kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto’yu değil, Amazon’un Alexa’sını da destekleyen yeni Pivi Pro yazılımını barındırıyor.

Evet, Range Rover’ınızla konuşarak evinizdeki ışıkları kontrol edebilirsiniz. Modern teknoloji, ha?

Beklediğiniz gibi, seçebileceğiniz bir dizi deri seçeneği var. Marka, buradaki seçenekleri evinizdeki mobilyaların rahatlığını yansıtmak üzere tasarladı. Aynı zamanda geleneksel deriden üretilirken %75 daha az CO2 yaydığı söylenen yeni bir kumaş seçeneği var. Bunlar yün içerir, bu nedenle tamamen vegan dostu değildir.

Range Rover standart olarak beş kişiliktir. Ancak uzun dingil mesafeli versiyonları ilk kez fazladan üçüncü sıra koltuklarla takmayı seçebilir ve onu yedi kişilik bir koltuğa dönüştürebilirsiniz.

11 inç dokunmatik ekranlı orta sıraya sığdırmak için ekstra ödeme yapabilirsiniz. SV modelleri daha büyük 13 inç ekranlara sahiptir. En lüks dört koltuklu versiyonlarda ise katlanır masa ve yerleşik şampanya flütlü bir buzdolabı bulunur.

Yeni Range Rover Sürüş Teknolojisi

Range Rover ürün yelpazesinde standart olarak sunulan yeni özellik, yol koşullarına göre kendi kendini ayarlayabilen uyarlanabilir bir havalı süspansiyon sistemidir. Hatta 3 km’ye kadar olan yüzeyleri tahmin etmek ve kendisini buna göre hazırlamak için uydu navigasyonu ile bağlantı kuracak.

Arka tekerlekten yönlendirme de yeni bir özelliktir ve bu ekstra bir ücret gerektirmez. Ayrıca tüm otomobillerde, dar virajlarda gövdenin eğilmesini en aza indirmeye yardımcı olmak için aktif bir devrilme önleme sistemi bulunur.

Yeni Range Rover; Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi

Bir Range Rover olarak, arazide de oldukça iyi olmalı. Varsayılan yerden yüksekliği 295 mm’dir, ancak daha fazlasına ihtiyacınız varsa, ekstra 145 mm yükseltilebilir.

Arabayı gidebildiği kadar yükseğe kaldıran, iç hava menfezlerini kapatan ve suyun çaprazlamasına yardımcı olmak için arabanın diferansiyellerini kilitleyen yeni bir ‘wade’ özelliği de var. Land Rover Defender ile eşleşen 90 cm’ye kadar malzemeyi yönetir.

Yeni Range Rover Motorları

Yeni Range Rover için benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra bir çift plug-in hibrit seçeneğiniz var.

Her iki dizel, D300 ve D350, yakıt ekonomisini artırmak için hafif hibrit teknolojisine sahip 3.0 litrelik sıralı altı ünitelerdir. Benzinli motorlara gelince, P530’da 3.0 litrelik sıralı altı P400 ve 4.4 litrelik V8 seçenekleri var.

Yeni Range Rover; Fiyat, Özellikler ve Çıkış Tarihi

Her iki plug-in hibrit seçeneği, bir elektrik motoruna bağlı 3,0 litrelik sıralı altı silindir kullanır. Bu P440e ve P510e modellerinin her ikisi de 38,2 kW’lık bir pil kullanıyor ve iddia edilen yalnızca elektrikle 100 km menzile sahip.

Türkiye Range Rover seçenekleri arasında 3.0 D350 AWD OTOMATİK MHEV motor seçeneği yer alıyor. Standart aks aralığı ve uzun aks aralığında olmak üzere farklı donanım paketleri mevcut. Bu donanım paketleri kısaca; Range Rover HSE, Range Rover Autobiography, Range Rover First Edition.

Yeni Range Rover Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Yeni bir Range Rover istiyorsanız, güzel haberlerimiz var. Bu model zaten satışta.

Standart Aks Aralığı Modelleri için fiyatlar;

Donanım Paketi Motor Yakıt Tüketimi (lt)* Azami Anahtar Teslim Fiyatı (TL)**
HSE 3.0 D350 7,6 5.543.341
AUTOBIOGRAPHY 3.0 D350 7,6 5.945.032
FIRST EDITION 3.0 D350 7,6 6.168.193

 

Uzun Aks Aralığı Modelleri için fiyatlar;

Donanım Paketi Motor Yakıt Tüketimi (lt)* Azami Anahtar Teslim Fiyatı (TL)**
AUTOBIOGRAPHY 3.0 D350 7,6 6.145.877
FIRST EDITION 3.0 D350 7,6 6.257.458

 

Eklenti hibritleri henüz satışta değil, eğer bunlar sizin beğeninizi alıyorsa. Önümüzdeki aylarda bunlarla ilgili daha fazla bilgi için burayı takip edebilirsiniz.

İkinci El Range Rover İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here