Yeni Skoda Fabia (2021): Daha Agresif, Daha Teknolojik

3
3440
YENİ-SKODA-FABİA-2021
YENİ-SKODA-FABİA-2021

2021’de Yeni Skoda Fabia ile bayrağı yepyeni bir nesle devretme zamanı geldi. Bakalım onun hakkında neler biliyoruz?

Yeni Skoda Fabia 2021’i heyecanla bekliyoruz. Lansmanından tam  yedi yıl sonra, Çek şehir otomobili tamamen yenilendi. Bir zamanlar yeni Volkswagen grup platformlarının açılışını yapma şerefine sahip olan model, 2014’te arka tarafa çekilme kararı vermek zorunda kaldı. Mevcut Fabia, bol kepçe teknolojiyi kuzenleri Volkswagen Polo ve Seat Ibiza’ya bırakmıştı. Ancak 2021 yılında tamamen yeni modelin gelmesi ile aynı onlar gibi üstün teknolojili olacak.

Yeni Skoda Fabia İçin Son Teknoloji Platform

YENİ-skoda-fabia
YENİ-skoda-fabia

2017 yılında, Alman grubu, yepyeni MQB-A0 alt gövdesi lansmanını, yakında altıncı nesil Volkswagen Polo’nun da katıldığı Seat Ibiza’nın beşinci versiyonununa emanet etti. Sonuç olarak, şehirli ailenin üç yıl önce ayrılan üçüncü aracı, bu modernizasyon projesinin en unutulmuş haliydi. Bu nedenle Skoda Fabia’nın teknik tabanını yenilemesi ve yeni ekipmandan faydalanması dört yıl daha sürdü. 2021’de peçesini kaldırması, aşağı yukarı aynı kuzenlerin dış tasarım makyajlarıyla aynı zamana denk geliyor.

Daha Agresif Yeni Skoda Fabia

yeni-skoda-fabia-agresif-tasarım
yeni-skoda-fabia-agresif-tasarım

Tarz açısından, yeni Skoda Fabia, mevcut aralık tarafından görüntülenen son karakter özelliklerini devralacak. Hiç şüphe yok ki, bakışları daha agresif olacak, çok keskin açılarla sektöre iddaalı bir giriş yapacak. 1999’da piyasaya sürüldüğünden beri hiçbir zaman 3 kapılı bir model olarak mevcut değil, kesinlikle iki ek kapıdan memnun olunabilir. Ne yazık ki, bu tür bir şehir aracı, son yıllarda yükselişte değil, yavaş yavaş SUV’lere yerlerini bırakıyorlar. Öyle ki, mevcut Fabia, Combi versiyonuyla bu unutulmuş segmentin tek temsilcisi olmaya devam ediyor.

İleriye Doğru Büyük Adım

YENİ-SKODA-FABİA-iÇ
YENİ-SKODA-FABİA-iÇ

Yeni Skoda Fabia’nın iç mekanı hem stil hem de ergonomi açısından modernize edilmelidir. Şimdiye kadar kokpitin tepesinde bulunan merkezi havalandırma delikleri, büyük olasılıkla yeni nesil dokunmatik pedin altına taşınacak. Analog sayaçlar yerine direksiyonun arkasına yerleştirilmiş bir ekranla desteklenmesi gereken dijital bir panel de olacaktır. Ayrıca yeni güvenlik ve konfor ekipmanları da programlanmıştır.

Gizli Hibridizasyon

hybridizasyon
hybridizasyon

Bu Skoda Fabia “4” ün kaputunun altında, motor yelpazesinin adı sadece kurşunsuz olacak. Yenilik, mevcut Polo ve Ibiza’nın motorlarında öngörüldüğü gibi 48V hafif hibridizasyondan gelebilir. 2. faz. Renault Clio E-Tech ve Toyota Yaris Hybrid gibi gerçek bir hibrit sistem görünmüyor. Ayrıca, halihazırda mevcut katalogda bulunmayan bir RS varyantının bir sonrakine eklenmesi beklenmiyor.

İkinci El Araba İlanları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here