Opel Insignia OPC, başarılı bir modeldir. Şimdiye kadar, OPC amblemi öncelikle Corsa ve Astra gibi sıcak hatchback’lerle ilişkilendirilmişti.

opc

Aşırı tork yönlendirmesi, önden çekişli Vectra VXR ile ilgili en büyük şikayetlerden biriydi. Bu nedenle dört tekerlekten çekişli Insigna OPC, sürücünün 2,8 litrelik turboşarjlı V6 motorun. 321bhp’sini tam olarak kullanabilmesini sağlamak için tam bir revizyondan geçti.

Insignia OPC çok yetenekli bir B-yol aracı olsa da, otoyolda seyahat ederken de aynı derecede rahattır. Direksiyon oldukça tutarsız bir şekilde ağırlıklandırılmış. V6 motorda oldukça fazla turbo gecikmesi var.

opc

OPC modelleri her zaman farklı renkler ve agresif stiller ağırlıklı üretilmiştir. Ancak Insignia OPC, ince bir önyükleme spoyleri ve daha uyumlu görsel eklemeler ile işleri biraz daha yumuşatır. Bununla birlikte, büyük jantlar olmadan bir OPC olmazdı: 20 inç jantlar isteğe bağlıdır. 19 inç jantlar ise standart olarak gelir. Insignia, önemli performans potansiyelini yansıtmak için agresif bir ön tampon ve krom uçlu egzozlara da sahip. Hava girişlerinin tasarımı, kalın metal direksiyon simidi eklerinde yansıtılır. Ayrıca kabinde de sürücü ve yolcu için şık ve konforlu koltuklar bulunuyor. Tam bir kaplama ekleme seçeneği ile standart olarak yarı deri ile süslenmiş olarak gelirler.

opc

Kabinde de bolca yer var. Ancak arka koltukta daha uzun olan yolcular, tavan çizgisi sayesinde başlarını tavanı fırçalarken bulabilirler. Ayrıca arkadaki orta koltuk sadece küçük çocuklar için gerçekten uygundur. Yakıt deposu da oldukça büyüktür.

Beş yıldızlı Euro NCAP çarpışma testi sonucu ile güvenilirlik söz konusu olduğunda rakiplerini geride bırakıyor. Ayrıca OPC versiyonu, daha güçlü frenlerin ek güvenliği ve dört tekerlekten çekiş sayesinde ıslak veya buzlu koşullarda ekstra kavrama ile bu özellikleri paylaşıyor.

Yolcular, altı hava yastığı ve üç noktalı emniyet kemerleri ile her yönden iyi korunur. Isofix montaj noktaları, çocukların güvenliğinden de ödün verilmediği anlamına gelir.

İKİNCİ EL İNSİGNİA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here