İki yıl önce Dodge, sınırlı sayıda üretilen Challenger Demon’u yarattı. 840 beygir gücündeki bir canavar, doğrudan showroom’dan şeritlere hakim olmaya hazır. Çok abartılı Demon yalnızca bir model yılı için mevcuttu ve üretilen küçük sayı hızla tükendi. Amerikan gücü ile eşanlamlı olan markanın başka bir Demon inşa etme planı olmasa da, bugün Dodge, Demon’un yeni şeklini 2020 Dodge Challenger SRT Super Stock’u tanıtıyor.

Alfa Romeo’nun Küresel Başkanı ve Binek Otomobil Başkanı (Dodge, SRT, Chrysler ve FIAT, FCA) Kuzey Amerika Tim Kuniskis, “Asla başka bir Demon yapmayacağımıza yemin ettim” dedi. Kuniskis, “Ama aynı zamanda, her Challenger Hellcat ve Redeye’ın markayı korumak için söylenmemiş bir taahhütle geldiğini ve yeni Challenger SRT Süper Stock’un tam da bunu yapacak şekilde tasarlandığını söyledim.” dedi.

2020 Dodge Challenger SRT Super Stock motoru

2020 Dodge Challenger SRT Super Stock, SRT beygir gücü merdiveninin tepesinde bulunur. Kaputun altında, Hellcat Redeye’ye güç veren 6.2 litrelik süper şarjlı bir HEMI V8 motor var. Ancak 807 beygir gücü ve 707 lb-ft tork sağlayacak şekilde yeniden kalibre edildi. Bu da onu mevcut en güçlü üretim kas arabası haline getirdi. Sadece 3,25 saniyede 100 km hıza çıkabilir ve saatte 210,82 hızla 10,5 saniyede çeyrek mil dönebilir. Lastik bileşimi sınırlamaları nedeniyle azami hız 270,37 km/saat ile sınırlıdır, ancak SRT Süper Stock’un hızlanma seviyesini mümkün kılan da lastiklerdir.

2020 SRT Süper Stock, Yapışkan Lastikler

Dodge Challenger SRT Süper Stock, hafif 18 inçlik Düşük Parlak Granit jantlara monte edilmiştir. Her köşede çok yapışkan 315 / 40R18 Nitto NT05R çekme radyallerini barındırmak için standart Dodge Widebody üzerine inşa edilmiştir. Benzersiz şekilde ayarlanmış Bilstein Uyarlanabilir Süspansiyon Süspansiyonu, başlangıçta daha iyi çekiş için ağırlığı arka lastiklere kaydırmaya yardımcı olur. Super Stock ayrıca standart donanım olarak 14,2 inçlik havalandırmalı rotorlara sahip hafif, tamamı alüminyum Brembo 4 pistonlu fren kaliperleri ile birlikte gelir.

2020 SRT Süper Stock, Yapışkan LastiklerBu yeni araç, Challenger serisindeki en güçlü araç olabilir, ancak bu net değil. Çoğunlukla tipik bir Challenger Hellcat’e benziyor, Super Stock olduğunu gösteren hiçbir rozet yok. Gösteren tek işaret tekerlekler ve lastiklerdir. Diğer SRT modelleri gibi, bu drag yarışı Challenger süspansiyonu, direksiyonu, şanzımanı ve diğer bileşenleri ayarlamak için çeşitli sürüş modları sunar. Super Stock’a özgü, arabayı bir drag bandında koşular için doğru şekilde ayarlayan bir Track modudur. Bu, çekiş kontrolünü devre dışı bırakarak arka tekerleklerin dönmesine izin verirken düz hat performansına yardımcı olmak için stabilite kontrolünü devrede tutmanın yanı sıra direksiyonu yüksek hızda stabilite için ayarlamayı ve optimize edilmiş hızlanma için otomatik şanzımanı kalibre etmeyi içerir.

Drag Yarışı Özellikleri Standart

Tüm Süper Stock modelleri, Başlatma Yardımı, Kalkış Kontrolü, Hat Kilidi, Tork Rezervi ve Yarış Cooldown’ı içeren bir dizi drag yarışı özelliği ile donatılmıştır. Ayrıca, motorun soğutma fanlarını ve soğutma sıvısı pompalarını motor kapandıktan sonra bile çalışır durumda tutar. SRT Power Chiller de standarttır, klima soğutucusunu kabinden süper şarj cihazındaki ısı eşanjörüne yönlendirerek daha iyi performans sağlar.

Drag Yarışı Özellikleri Standart

Bu Sonbaharda çıkacak 2020 Dodge Challenger SRT Super Stock, Demon gibi sınırlı sayıda üretilen bir model değil. 2021 model yılına kadar devam etme planlarıyla bu yaz, isteyen herkes için sipariş verebilecek. Teslimatların 2020’nin sonlarında başlaması bekleniyor. 807 beygir gücünde bir drag yarışı makinesi. Dodge Widebody platformu ve çift şnorkelli başlık, Super Stock’a agresif bir görünüm kazandırır. Tekerlekler ve lastiklerin yanı sıra Super Stock, standart Challenger Hellcat’e benziyor. 2020 Dodge Challenger SRT Super Stock İkili şnorkel kaputu ve Air Catcher farları, doğrudan motor bölmesine ek hava sağlar.

İkinci El Dodge Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here