2021 DS 4 Modeline Dair Detaylar Belli Olmaya Başladı

0
1271

Lüks segment araçlar üretmeyi hedefleyen Fransız DS Markası 4 Modeli tanıttı. Yeni yılda kendini segmentinde iddialı gören 2021 DS 4 modeli baştan aşağı yenilendi. Yüksek teknoloji ve cesur tasarımın birleştiği bir nokta olan DS 4 modelini yakından inceleyelim.

2021 DS 4 Modeli

Son zamanlarda yenilediği modellere piyasaya tekrardan hızlı bir giriş yapmaya çalışan DS markası c segment modelini de yeniledi. 2021 DS 4 c segment binek sınıfında iddialı gözüküyor. İlk öncelikli atılım, PSA Grubu araçlarında görmeye başladığımız EMP2 platformunun yeni bir sürümünün geliştirilmesidir. EMP2 platformunun bu yeni versiyonu DS 4 için geliştirildi. Bu sayede çok daha çevik ve hafif bir sürüş deneyiminin kapıları aralanıyor. Yeni altyapıyla birlikte yepyeni süspansiyon ve direksiyon sistemi de kullanıcıları bekliyor olacak. Son teknoloji elektronik desteklerle yolu analiz edece olan süspansiyonlar ve direksiyonun farklı durumlara göre uyum sağlayan bir karaktere dönüşebildiği bir yapı sunuluyor.

DS 4 adına gördüğümüz noktalardan birisi motor dinamiklerinin diğer DS modelleri ile aynı olduğu. Tamamen elektrifikasyon olmuş versiyonunu da beklediğimiz modelin hibrit seçeneğini de göreceğimizi düşünüyoruz. Turbo ile güçlendirilmiş 4 silindirli benzinli bir 4 modeli göreceğiz. Ama buradaki dikkat çeken nokta ise DS, hibrit seçeneğinde saf elektrik gücü ile 50 kilometrelik bir mesafe katedebilmeyi vadediyor.

2021 DS 4

Geliştirmeler

Yeni DS 4’ün motor dinamikleri de ailenin diğer üyelerindekilerle paralel. Tamamen elektrikli versiyona da sahip olması beklenen aracın, şarj edilebilir hibrit seçeneklerini de listelerde göreceğiz. Turbo destekli dört silindirli benzinli motorun merkezinde yer alacağı hibrit seçenek, elektrik motorunun da desteğiyle birlikte kombinasyonda 222 beygirlik güç değeri sunabilecek nitelikleri getiriyor. DS cephesi bu versiyonda 50 kilometrelik saf elektrikli sürüş menzilini de sunmayı vadediyor.

2021 DS 4

Premium segment araçlarda gördüğümüz devasa multimedya ekranı noktasında 21 inç gibi bir genişlikle gelen ekran görüyoruz. Ürünün tasarımcıları bu ekranın daha kullanıcı dostu  olaibilmesi adına konsola dokunmatik bir yüzey de ekleyecekleri gelen bilgiler arasında. Sahip olacağı elektronik desteklerle ileri seviye otonom sürüş dinamiklerini de beraberinde getirecek olan yeni 2021 DS 4 Modeli önümüzdeki yılın ilk ayları içerisinde daha net özellikleri ile göreceğiz. Bakalım markanın hedeflediği tekrardan piyasada yükseliş adımları ne kadar başarılı olabilecek.

2021 DS 4

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here