2021 Yamaha MT-09 Ön İnceleme

0
2291

2021 Yamaha MT-09 Ön İncelemeMT-09’u düşündükçe aklıma tek bir soru geliyor; Yamaha insanların gönlünden ne zaman düşecek? MT serisi Yamaha’nın en başarılı ve performanslı motosikletleridir. Son yıllardaki büyük çıkışlar, değişiklikler satış rakamlarına da yansımaktadır. İlk çıktığı zamandan beri performansından dolayı sevilen MT-09, kasa güncellemeleriyle şıklığı da yakalamıştır. Bundan önceki MT-09’un farlarına baktığım zaman, her an dile gelecekmiş gibi hissediyordum. 2021 model MT-09, 2017’de gördüğümüz MT’lerden çok daha farklıdır. İlk defa gerçek bir revizyona ve değişime uğradığını söyleyebiliriz. Genlerinden ayıran en büyük özellikler; daha büyük motor, yenilenmiş şasi, geliştirilmiş elektronik sistemleridir.

2021 Yamaha MT-09 Ön İnceleme2021 Yamaha MT-09 Ön İnceleme

3 silindirliği motor bloğu ile 890 cc’ye yükseltilmiştir. Hem yüksek performans hem de Euro 5’e uyumlu olması oldukça merak konusudur. İki tekerlek arası mesafe 1 santimetre kısaltılmıştır. 1 santimetre kısaltmayla birlikte motosikletten 4 kilogram hafifleme yaşanmıştır. Bu güçteki bir motosiklet için oldukça iyi bir değer olarak 189 kilograma sahiptir. Gelişen emisyon değişimiyle egzoz yapısı da değişmiştir. Yeni egzoz sistemi motosikletin altında durmaktadır. KTM DUKE 250’lerden bildiğimiz bu tip egzoz tasarımı, oldukça şık durmaktadır.

Birinci ve ikinci vites devir aralıkları uzatılmıştır. Bu değişiklik şehir içinde rahat bir sürüş sağlamak amacıyla yapılmıştır. Üzerinde gelen donanımla birlikte Quikshifter’a sahiptir. Aşağı-yukarı olarak iki taraflıda çalışabilmektedir.

Sürücü Dostu Teknolojisi!2021 Yamaha MT-09 Ön İnceleme

Yamaha MT-09’da artık güvenli sürüş paketi vardır. Çekiş kontrolleri, Ön arka fren basıncı ayarları, ABS, Fren kontrolü, üç farklı TCS moduna sahiptir. Her mod kendi içinde üç farklı moda sahip olarak kullanıcıya değişik sürüş tarzları yaratmaktadır. Mod1,2 ve M şeklindedir. “Manuel” Yani M modu tamamen kullanıcının isteği doğrusunda çalışmaktadır.

Tasarım!2021 Yamaha MT-09 Ön İnceleme

9 santimetrelik renkli TFT ekran MT-09 serisinde devrim niteliğindedir. Yeni stil ters üçgen şeklindeki kafa tasarımı oldukça şık durmaktadır. LED aydınlatmalar sayesinde herhangi bir görüş problemi ortaya çıkarmayacaktır. Yumuşak açılar, pürüzsüz ve doğal hatları hafif görünmesini sağlamaktadır. Yeni özellikler eklenmesi ve şasi değişikliğine uğrasa da yeni tasarımı sayesinde 4 kilogram daha hafif olmayı başarmıştır. Mat Reaven Black, Team Yamaha Blue ve Storm Fluo renkleriyle satışa çıkması planlanmaktadır.

Eski MT-09’ların kronik problemlerinin giderilmiş olmasını umut etmekteyim. Süspansiyon ve frenlerin zayıflığı giderildiyse tadından yenmeyecektir. Satışlar gerçekleştikten sonra Yamaha’nın değişimini rahatlıkla göreceğiz. Amerika’daki satış fiyatı 9.399 Dolardır. Türkiye’de günümüz standart MT-09’un 109 bin TL olduğunu söylemekte fayda var. 2021 Yamaha MT-09 Ön İncelemesini yapabildik. 2021 Yamaha MT-09 Ön İnceleme başarılı gibi gözükmektedir. Detaylı incelemek için sabırsızlandığım motosikletlerdendir.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here