Yeni 2022 Mercedes-Benz GLC Zorlu Koşullarda Test Ediliyor

Mercedes-Benz‘i SUV sınıfında temsil eden birçok model bulunuyor. GLK da bunlardan biriydi. Geçtiğimiz dönemde GLK modeline bir yenileme yapan Mercedes-Benz, tasarımla beraber modelin ismini de değiştirdi. Böylelikle GLC, markanın ürün gamına katılmış oldu. İlk jenerasyonuyla büyük ilgi toplayan model, ikinci jenerasyonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Son jenerasyonu merakla beklenen 2022 Mercedes-Benz GLC, zorlu test sürüşleri esnasında casus fotoğrafçılara yakalandı. carscoops.com adlı internet sitesinde paylaşılan görsellerde GLC’yi kamuflajlı olarak görmek mümkün.

2022 Mercedes-Benz GLC

Tasarımı Tamamen Değişecek!

GLC’nin premium segmentteki rakipleri arasında Audi Q5 ve BMW X3 bulunuyor. Rakipleri arasından sıyrılarak zirveye çıkmayı hedefleyen GLC, bu kapsamda baştan sonra yenileniyor. Yıl sonundan önce piyasaya sürülmesi beklenen modelin dış tasarımında evrimsel bir değişim bekleniyor. Henüz kamuflajından kurtulamayan GLC’nin tasarımı, selefine göre oldukça farklı gözüküyor. Ön yüzde ilk göze çarpan detay tamponda karşımıza çıkıyor. Yeni GLC’nin tamponu önceki jenerasyona nazaran daha temiz bir görüntüye sahip. Ayrıca ön yüzde büyük bir ızgara ve amblem de bizi bekliyor. Genel hatlarıyla bakıldığında yeni GLC’nin eskisine nazaran daha uzun bir dingil mesafesine sahip olacağını söyleyebiliriz.

2022 Mercedes-Benz GLC

2022 Mercedes-Benz GLC Farklı Motor Seçenekleri İle Gelecek

Yeni GLC ile Mercedes-Benz, birçok motor seçeneği sunmayı planlıyor. Son dönemde trend haline gelen hibrit motorlar bu seçeneklere dahil olacak. Hafif hibrit ve plug-in hibrit seçeneklerinin yanı sıra pazara bağlı olarak normal benzinli ve belki de dizel motorlar da sunulabilir. Son olarak, çift turbolu 4.0 litrelik V8 motora sahip GLC 63 AMG versiyonunun tarihe karışması bekleniyor. Bunun yerine plug-in hibrit motora sahip ve performans odaklı olan yeni bir versiyon gelebilir.

2022 Mercedes-Benz GLC

İç Tasarımı C-Serisi’ne Benzeyebilir

Ek olarak, yeni Mercedes-Benz GLC’nin C-Serisi ile büyük ölçüde benzer bir gösterge paneli düzenine sahip olması bekleniyor. Buna göre gösterge paneli için 12,3 inç yüksek çözünürlüklü ekranın yanı sıra bilgi-eğlence sistemi için büyük bir 11,9 inç portre odaklı ekranı görebileceğimiz anlamına geliyor.

İkinci el satılık Mercedes-Benz GLC ilanları

Mercedes-Benz E Serisi ”Kaput Yıldızına” Veda Etti

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here