ABD’den Gelen Ürünlere Vergi İndirimi

0
8312
ABDden Gelen Otomobiller

ABD’den gelen arabaların fiyatları düşecek mi? ABD menşeli ürünlerde vergi indirimi olacak mı? Sorunlarınızın yanıtları şöyle:

ABD’den Gelen Ürünlere Vergi İndirimi

Geçtiğimiz günlerde ABD, Türkiye’den gelen çelik ürünlerine vergi indirimi kararı almıştı. ABD’ nin aldığı bu karara göre Türkiye’den ithal edilen çelik ürünlerinde %25 vergi indirimi uygulandı. ABD’ nin Türkiye’den ithal ettiği çelik için vergiyi %50’den %25’ e düşürmesi Türkiye’den de karşılık buldu. Anadolu Ajansı’ nın haberine göre ABD’den gelen ürünlere Türkiye tarafından da vergi indirimi uygulanacak. Haberin detayları şöyle:

Yapılan açıklamaya göre ABD’den ithal ettiğimiz ürünlerin bazılarında %50’ye varan vergi indirimi başlayacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu konuda yazılı bir açıklamada bulundu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ ın açıklamasındaki şu bilgi de önemli:

ABD ürünlerine uygulanan 521,2 milyon dolar ilave vergi 260,6 milyon dolara inecektir

Daha önce ABD’den gelen ürünlere ek vergi uygulaması olmuştu. Amerika`dan Gelen Araçlara Ek Vergi Geliyor şeklinde bir haber yapmıştık. Bunu da okumanızı tavsiye ederiz.

ABD’den gelen içecekler, yaprak tütün, binek otomobil, güzellik veya makyaj malzemelerinin de aralarında bulunduğu 22 kalem ürünün ithalatına uygulanan ek mali yükümlülük yarı yarıya düşürüldü.

21 Mayıs itibariye geçerli olmak üzere ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanmasına dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Söz konusu düzenleme ile ABD’den getireceğimiz otomobillerde %60’a varan bir vergi indirimi olacak. ABD’den gelen BMW ve diğer modellerin fiyatlarına kısa sürede yansıma olacak. Bu arada ABD’den hagi arabalar geliyor ya da ABD’den ithal ettiğimiz otomobiller hangileri diye merak ediyoruz Mert Yılmaz’ın bu konudaki araştırmasını okuyun: Türkiye’de Satılan Amerikan Üretim Otomobiller Hangileri?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here