Akaryakıta İndirim Geliyor!

0
993

Son dönemde artış üzerine artış kaydeden akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor.

Bu gece yapılacak indirim ile benzin fiyatlarında 0,23 TL/Litre, motorin fiyatlarında ise 0,93 TL/Litre değerinde bir azalma gerçekleşecek. Azalma direkt pompaya yansıyacak. En son 26 Şubatta yapılan benzin ve motorin zammından bahsetmiştik. Yapılan 1,51 kuruş motorin ve 1,61 kuruş benzin zammından sonra bu indirim ile vatandaşın cebi biraz olsun rahatlamış olacak.

Akaryakıt zammı Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Twitter paylaşımı şu şekilde;

Akaryakıt Fiyatlarında İndirim 01/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Motorinde 96 Benzinde 23 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.

EPGİS: Biz de mağduruz, dayanacak gücümüz kalmadı

Yapılan yeni indirimler ile Ankara’da 16.85 liradan satılan benzinin litresi 16,62 lira olacak. İstanbul’da 16,53 liraya, İzmir’de 16,64 liraya düşecek. Ankara’da 17,08 liradan satılan motorinin litresi 16,12 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul’da 16,03 lira, İzmir’de ise 16,12 liraya düşecek.

Diğer Tweetler

EPGİS

Akaryakıt zammı Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ayrıca vergiler ile alakalı olan bir benzin indiriminden bahsetti fakat bu indirim pompaya yansımayacak. Paylaşılan Tweetler şu şekilde;

Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 01/03/2022 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 49 KRŞ/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.

Ve

Bilgi Notu: 4938 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı eki Kararın 3 üncü maddesi uyarınca benzinde kamuoyunda bilinen adıyla Eşel Mobil Sistemi, aynı Kararın 2 nci maddesinde belirlenen ÖTV tutarlarına ulaşılması nedeniyle 1/3/2022 tarihi itibarıyla sona ermektedir.

Eşel Mobil Sistemi Nedir?

Eşel mobil sistemi, motorin, benzin ve otogazda vergilerin azaltılması yoluyla fiyat artışlarının tüketiciye yansımasının önüne geçmesini hedeflenen bir sistemdir. Döviz kurundaki sürekli dalgalanmalar sebebiyle hayata geçirilen bu sistemde, kurda sağlıksız fiyat oluşumu gözlenmesi durumunda, piyasa istikrarı için gerekli adımlar atılacağı belirtilmişti. İkinci Tweete göre sistem 1 Mart 2022’de sona erecek.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here