Alfa Romeo 4C Spider’a  ’33 Stradale’ Dokunuşu!

Yıllardır ürettiği modeller ile farklılaşmayı bilen İtalyan efsanesi Alfa Romeo, 4C modeli ile de bu felsefesini kanıtlamıştı. 2013 yılında ilk kez yüzünü gösteren model, dikkat çeken tasarımının yanı sıra, başarılı mühendisliği ile de oldukça rağbet görmüştü. 2015 senesinde çıkan Spider versiyonu ile de pazardaki yerini güçlendiren model, son yıllarda eskisi kadar rağbet görmemeye başladı. Bu yılın sonlarında ise 4C için üretimin sonuna gelindiği noktasında haberler çıkmaya başladı. Tüm bu haberlere rağmen marka 2020 yılının son günlerinde özel bir seri ile 4C Spider üretimi yapacağını duyurdu. Alfa Romeo 4C Spider, 1967 senesinde marka tarafından üretilen 33 Stradale’nin tasarım detayları ile satışa sunulacak. Bu versiyonun sınırlı sayıda olacağı ve yalnızca 33 adet üretileceği söyleniyor.

alfa romeo 4c

Yalnızca Kuzey Amerika’da Satışa Sunulacak

Marka tarafından 33 Stradale esintileriyle üretilecek olan 4C Spider’ın, yalnızca Kuzey Amerika’da satışa sunulacağı söyleniyor. 33 adetlik sınırlı seri, modelin son serisi olabilir. Önce coupe versiyonun üretimine son veren marka, şimdi de Spider versiyonun üretimini durduracak gibi gözüküyor.

alfa romeo 4c

Alfa Romeo 33 Stradale, 4C Spider ile Küllerinden Doğuyor!

”Rosso Villa d’Este” adı verilen özel bir kırmızı renk ile üretilecek olan seri, altın rengi jantları da beraberinde getirecek. Ayrıca modelin ayna kapaklarında kullanılan İtalya bayrağı da son derece dikkat çekici bir detay olarak karşımıza çıkıyor. İç tasarımda süet kaplamalar öne çıkıyor. Ayrıca modelin birçok yerinde 33 Stradale serisine özel plaka detayları yer alıyor.

alfa romeo 4c

Performans Detayları Dikkat Çekici!

237 beygirlik turbo destekli ünite ile gelecek olan model, 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanı ile aktarımını gerçekleştiriyor. Arkadan çekişli olan modele ek olarak Akrapovic imzalı çift kademeli egzoz ve yarışa uygun bir süspansiyon sistemi eşlik ediyor.

Kaynak

İkinci el satılık Alfa Romeo modelleri

Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed 2001 İncelemesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here