Alfa Romeo Duyuru İle Hayranlarını Üzdü. Alfa Romeo her zaman etkileyici bir marka olarak akıllarda kalmıştır. Ancak Alfa Romeo hiçbir zaman müşterilerin ondan beklediği etkiyi gösteremedi. Sürekli şirket içinde yapılan yanlış hamleler ve stratejik hatalar geçmişte çok daha görkemli bir üne sahip olan Alfa Romeo’nun çöküşünün habercisi mi? Muhtemelen bu şirket ayakta kalmaya devam edecek ancak sık sık şirket içinden üzücü haberler gelmeye devam ediyor.

Alfa Romeo Duyuru

Alfa Romeo Guilia ve Stelvio gibi modeller çok beğenilse de beklenen satışlar gerçekleşmedi. Özellikle 505 Hp Quadrifoglio varyantlarına rağmen beklenen satışın gerçekleşmemesi çok şaşırtıcıydı.

Ferrari’den türetilen 2.9 litrelik çift turbo V6 sunulmasının yanı sıra, her ikisi de aynı arkadan çekişli Giorgio platfotmunu kullanıyor. Giulia, Sergio Marchionne’un PSA Groupe ile birlikte şimdi Stellantis olan Fiat Chrysler Automobiles’a (FCA) liderlik ettiği dönemde başlatılan bu mimariden ilk kez yararlanan kişi oldu. Ne yazık ki, Giorgio düzeni artık kullanılmayacak.

Alfa Romeo’nun Yok Olup Gitmeye Niyeti Yok

Automotive News Europe haberine göre Alfa Romeo Duyuru yaptı ve Hayranlarını Üzdü. Duyuruya göre Alfa Romeo’nun yeni CEO’su Jean Philippe Imparato, ikonik marka “STLA Large” mimarisine geçecekleri için bu platformu kullanmayacaklarını doğrulayan bildirimde bulundu. Alfa Romeo Duyurusu ile Gelecekteki tüm Stellantis marka araçlar yakında Küçük, Orta, Büyük ve olarak 3 farklı STLA platform boyutuna geçmeye hazırlanıyor.

İkinci olarak; kamyonlar ve büyük SUV’lar gibi yüksek sürüş araçları içindir. üçünde de elektrikli olacak ve ikisi saf pil elektriği olacak. STLA Large, büyük olasılıkla bir sarjlı hibrit kurulumu olacaktır. STLA Medium, ilk olarak 2023’te çıkacak, bu nedenle Giulia ve Stelvio  modelleri henüz bir yere gitmiyor.

Alfa Romeo Duyuru

Hatırlayın, Giorgio platformu, Marchionne’nin Alfa’yı BMW ile ciddi bir şekilde savaşan bir lüks markaya dönüştürmek istediği bir zamanda tasarlandı. Ve buna da çok yaklaşmıştı.

Giulia QV, uzun zamandır yüksek performanslı lüks sedan kriteri olan önceki nesil BMW M3’e karşı doğrudan eşleşmelerde genellikle kazanan oldu. Marchionne ayrıca ek FCA araçlarının temelini oluşturacak esnek ve AWD özellikli Giorgio kurulumunu görmek istedi.

Teoride, bu iyi bir fikirdi, ancak mimari yapısı Dodge ve Chrysler gibi diğer markalar için çok pahalı olduğunu gösterdi. Alfa Romeo tek başına, geliştirme maliyetlerini telafi etmeye yardımcı olmak adına yeterli ölçek ekonomisine ulaşmak için yeteri kadar hacim üretemedi. 2019’da FCA, platformdaki 800 milyon euro’nun üzerindeki yatırımını iptal etmek zorunda kaldı.

Alfa Romeo Duyuru

Alfa Romeo Duyurusu ile Imparato, menzil ve performans gibi şeyleri iyileştirmek için yeni Tonale küçük lüks crossover’ın gecikmeli olan lansmanını doğruladı. Ayrıca, Tonale’nin altında yer alan ve muhtemelen Brennero olarak adlandırılan daha küçük bir crossover’ın, 2023’te ilk kez piyasaya çıkacak STLA tabanlı model olduğunu söyledi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here