Almanya’da Halk Teşvik Talebini İstemiyor

1
3790

Geçtiğimiz hafta Almanya`daki yeni araç alımlarında teşvik talebi ile ilgili bir haber yayınlamıştık. Almanya’daki otomobil üreticileri Angela Merkel’den koronavirüs salgınında dolayı düşen araba satışları artırmak için tüketicilere 4 bin  euroya kadar teşvik verilmesi için talepte bulunmuştu.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, yeni emisyon standartlarına uyan akaryakıt motorlu araçlar için 3 bin euro ve elektrikli araçlar için de 4 bin euro, destek verilmesi gerektiğini söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Volkswagen Grubu, BMW Grubu ve Daimler Grubu CEO’ları arasında yapılan görüşme sonucunda otomotiv sektöründeki düşüşleri engellemek için tüketicilere 4 bin euroya kadar teşvik yapılabileceği görüşüldü. Yapılan görüşmede teşvik teklifinin Haziran ayına erteleme kararı alınmıştı. Ancak yapılan araştırmalara göre Almanya’da halk teşvik talebini istemiyor.

Araştırma Sonuçlarına Göre

Yapılan ankete göre kişilerin yüzde 63’ü teşvik istemediğini yüzde 12’si ise teşvik istediğini belirtti. Ayrıca ankete katılanların 5’te birinden fazlası yalnızca düşük  otomobiller için teşvikleri destekleyeceğini paylaştı. Ankete baktığımızda insanlar virüsten dolayı parayı elinden tuttuğunu yeni bir araç almaya pek de hevesli olmadıkları görünüyor. Ekonomideki belirsizlikten dolayı Alman halkı birikimlerini otomotiv sektöründen ziyade  daha temel ihtiyaçlara yöneldiği gözlemleniyor.

Almaya Otomotiv Sektörü

Almanya; Çin, ABD ve Japonya’dan sonra dünyanın en büyük otomotiv sanayilerinden birine sahip. İstatistiklere baktığımızda Almaya otomotiv endüstrisi ülkeye ortalama yıllık 138 milyar euro katkı sağlıyordu. Ancak koronavirüs sonrası birçok sektörde olduğu gibi Almanya otomotiv sektörü de bu durumdan olumsuz etkilendi. Almanya otomotiv sektörü hiç bu kadar kötü bir dönemden geçmemişti. Üreticiler bu süreçten en az etkilenmek için başvurmuş olduğu teşvik talebinin yürürlüğe girip girilmeyeceği tartışma konusu. Halkın istemediği teşvik talebinin kabul olup ya da olunmayacağı merak ediliyor.

En yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin!

1 YORUM

  1. Güçlü devlet ve kültürlü bilinçli toplum anlayışı bu olsa gerek, gösterişten uzak ama yere sağlam basan ileriye dönük tedbirli ve önceliklerini doğru mantıklı belirleyen millet!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here