Alpine A4810: Hidrojen Yakıtlı Bir Süper Araba

0
1248

Torino’daki Istituto Europeo di Design’daki (IED) yirmi sekiz öğrenci, hidrojen yakıtlı bir araba ürettiler. Böylece 2035’in “süper berlinetta” vizyonlarını sunan bir hidrojen konsept otomobili ortaya çıkmış oldu.

Her yıl İtalya Torino’daki Istituto Europeo di Design (IED) öğrencileri benzersiz bir proje için üreticilerle işbirliği yapıyorlar. Bu yıl, ulaşım tasarımı üzerine yüksek lisans yapan 28 öğrenci birlikte çalıştılar. Böylelikle hep birlikte benzeri görülmemiş bir hidrojen konsept otomobil projesi ortaya çıkarmayı hedeflediler. Bunun için de Alpine ile birlikte çalıştılar. IED öğrencileri daha önce Suzuki, Hyundai ve Pininfarina ile ortaklaşa konseptler oluşturmuşlardı.

Fransız-İtalyan İşbirliği ile Hidrojen Yakıtlı Süper Araba

Alpine A4810 adı Fransa ve İtalya arasındaki Mont-Blanc’ın yüksekliğini çağrıştırıyor. Aynı zamanda 2035 yılı için bir “süper berlinetta” vizyonunu da temsil ediyor. Geçtiğimiz sonbaharda öğrencilere oldukça basit bir brifing verildi. Burada iki koltuklu sportif, hafif ve aerodinamik bir hidrojen yakıtlı araba istediler. Çizimler Alpine’e ulaşmadan önce tüm öğrenciler proje üzerinde bireysel olarak çalıştılar.

İddialı Dış Tasarım

Alpine A4810 5.09 metre uzunluğunda ve 2.01 metre genişliğinde. Yüksekliği ise sadece 1.05 metre. Bu süper otomobil, kavisli kanatları ve çok biçimli yanlara sahip. Formula 1 dünyasına göz kırpan Alpine modeli aerodinamik detaylara sahip. Üst kısmı mavi, gri ve siyahın birleşiminden oluşuyor. Ön tarafında karbon fiber bıçağın üzerinde çok ince optikler yer alıyor. Arka tarafta ise her iki tarafa yerleştirilmiş dikey camlı paneller, LED teknolojisi sayesinde ışık görevini üstleniyor. Ayrıca çift egzoz çıkışına sahip olan Alpine A4810 hidrojen yakıtlı araçların öncüsü olacak nitelikte.

Formula 1’den İlhamla İç Tasarım

Hidrojen Yakıtlı Araba

Alpine A4810 konseptinin içinde, bir çift alçak koltuk ve Formula 1’den ilham alan bir direksiyon simidi yer alıyor. İç mekan tasarımında  mavi, beyaz ve kırmızı renkleri hakim.

Renault Grubunun Hayran Kaldığı Hidrojen

Öğrenciler ve Alpine ekibi bu konsepti henüz çok da yaygın olmayan hidrojenle güçlendirmeyi seçtiler. Böylece yenilikçi bir adım atmış oldular. Hatta Fransız Grup Renault’nun da dikkatini çekmeyi başardılar. Renault, Alpine A4810’den ilham aldı. Bu nedenle Mayıs ayında çıkacak hidrojen yakıtlı araba konsepti için hazırlanmaya başladı.

Sürüş Keyfi Yüksek Hızlı Spor Otomobil

IED bu süper hidrojen yakıtlı araba modeli için “saf bir sürüş keyfi sağlayan hafif ama güçlü ve çevik bir konsept otomobil” ifadesini kullandı. Çevre dostu olan süper hızlı bu spor otomobil üst düzey konforu da vaat ediyor.

Geleceğin İpucu Alpine A4810

Alpine A4810 muhtemelen bir tasarım çalışması olarak kalacak. Ancak marka geleneksel yanma teknolojisinden uzaklaşıp hidrojen yakıtlı arabalara yaklaşmayı hedef belirlemiş. Tamamen elektrikli bir marka olma yolunda ilerleyen Alpine gençlere de şans vermeye devam ediyor. Bu nedenle bu süper araba da geleceğin spor otomobillerinin en büyük ipuçlarından birisi olabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here