Çok lüks bir yarış simülatörü: AMR-C01

Aston Martin, üst düzey üretici Curv ile işbirliği içinde geliştirilen kendi markasını taşıyan ilk yarış simülatörü AMR-C01 ‘i tanıttı.

74.000 $ ‘a eşdeğer bir parayı vermeye istekli kullanıcılar, hayallerindeki Aston Martin arabalarını bu sayede deneymleyebilecekler. :ok sayıda üstün performans arabasının deneyimini yaşatabilecek simülatör, yarış seçenekleri sunacak. AMR-C01 ile, rakiplere karşı yarışmak ve e-motor sporlarına katılmak da mümkün.

amr-c01

Aston Martin,yıllardır gözlerimizi alamadığımı, mükemmel sürüş keyfi yaşatan arabalar üretti. Ama hiçbiri bir evin içinde sürülebilecek bir araba değildi. Aston Martin, bu durumu değiştirmek için sürüş simülatörü şirketi Curv ile işbirliği yaptı.

amr-c01

Aston Martin araçlarının sürüş keyfini yaşatacak!

Simülatör tamamen karbon fiberden yapılmış. Aston Martin’e göre simülatörde bulunan deri kaplı koltuk Valkyrie süper otomobilinin sürüş konumunu yansıtacak şekilde tasarlandı. Dış kabuğun şekli de ön tarafıyla Aston Martin’i andırıyor. Simülatör, çeşitli renk seçenekleri ile mevcut. Hatta bu seçeneklerden bazıları Aston Martin yarış arabalarında ve prototiplerinde kullanılmış. Koltuğa, pedallara ve direksiyon simidine ek olarak, teçhizat devasa bir kavisli ekrana sahip ve muhtemelen bir yere gizlenmiş bir bilgisayar var. Şirket çok geniş detaylar vermedi, ancak görünüşe göre simülatör olarak “Assetto Corsa” yüklenmiş.

amr-c01 aston martin

Assetto Corsa yazılımına sahip olması, simülatörün 160 hp Abarth 500 esseesse’nin performansından Ferrari SF-15T Formula 1 arabasına kadar her şeyi simüle edebileceği anlamına gelir. Ancak beklenti, alıcıların dikkatle modellenen çeşitli Aston Martin araçlarına konsantre olmayı tercih etmeleri yönünde. Ayrıca çevrimiçi olarak rakiplerine karşı yarışabilecekler.

“Lüks oyun odalarına şık bir ek”

Resmi sürümde belirtildiği gibi, “herhangi bir lüks oyun odasına şık bir ek” olacak şekilde tasarlanan AMR-CO1, bu amaçla satışa sunulacak. Aracın üstün bir oyun deneyimi ile gerçek sürüş keyfini birleştirmesi ve kullananlara yaşatması amaçlanıyor.

Beklenildiği üzere, Aston Martin simülatörü ucuz değil. Vergi öncesi yaklaşık 73.592 dolara geliyor. 74.000 $ eşdeğeri ile gerçek dünyadaki birçok Aston Martin’den daha pahalı. Simülatörden sadece 150 birimin üretilecek, yani sınırlı üretim bir Aston Martin. Sipariş verenler yıl sonuna kadar alacaklar.

amr-c01

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here