Apple ve Google, sürücülerin güvenliğini sağlamak için proaktif bir yaklaşım benimsemeye karar verdi. Apple’ın iPhone için iOS 11 işletim sistemi ve Android için Google’ın Pixel 2’si, gelen aramaları, metinleri ve bildirimleri susturan bir “sürüş sırasında rahatsız etmeyin” uygulamasına sahiptir. İşte onları nasıl kuracağınıza ve bu özelliği etkinleştirdiğinizde neler bekleyebileceğinize bir göz atın.

Apple ve Google “Rahatsız Etmeyin” Özelliğinin Etkinleştirilmesi

apple-ve-google-güvenlik
apple-ve-google-güvenlik

İlk olarak, hiçbir özelliğin otomatik olarak etkinleştirilmediğini bilmek önemlidir. Apple sürümüyle, bir kullanıcı iOS 11’e sahipse, uygulama bir arabanın hareketini ilk algıladığında veya aracın Bluetooth sinyaline bağlandığında bir istem alır. Özellik, “Sürüş Sırasında Aç” a dokunularak açılır. Bu istemi almazsanız, özellik Kontrol Merkezi’nde “Kontrolleri Özelleştir” altında etkinleştirilebilir. “Sürüş Sırasında Rahatsız Etmeyin” seçeneğinin yanındaki artı işaretine dokunun. Daha sonra özelliği etkinleştirmek için ekranınızın altından yukarı kaydırabilir ve araba simgesine dokunabilirsiniz.

Pixel telefonda kullanılan Google güvenlik özelliği, Ayarlar Kontrol Paneli aracılığıyla etkinleştirmeyi gerektirir. Etkinleştirmek için, kullanıcılar Kontrol Panelinde Sesi ve ardından “Rahatsız Etmeyin Tercihleri” ni seçer. Otomatik Kurallar bölümünde, kullanıcılar “Sürüş” seçeneğine dokunur. Bu adımlar atıldıktan sonra, kural ekranın üst kısmında açılmalıdır.

Bildirimler ve İşlem

rahatsız-etme
rahatsız-etme

Etkinleştirmeden sonra, her iki uygulama da bir aracın hareketini veya aracın Bluetooth’una bağlantı algıladığında otomatik olarak açılır. Her iki uygulama da telefonun sesini kapatır ve sürüş modundayken ekranı karanlık bırakır. Kullanıcılar, favorilerden veya öncelik listelerinden alarmlara veya mesajlara izin verecek şekilde ayarları özelleştirebilir.

İOS 11 uygulaması, sizinle iletişim kurmaya çalışan kişilere araç kullandığınızı belirten bir mesaj göndererek yanıt verir. Diğer uçtaki kişi daha sonra bloğu aşmak için “acil” yazabilir. İOS 11 uygulaması ayrıca ahizesiz kullanım cihazının kullanımını otomatik olarak algılar ve aramaların gelmesine izin verir. Apple özelliği, navigasyonu kullanmaya devam etmenize izin verecek ve ekranınızda adım adım talimatlar gösterecektir.

Yolcu Kullanımı

Yolcuların cep telefonlarının susturulması konusunda endişelenmelerine gerek yok. Bu uygulamalardan herhangi biri ayarlar menüsünden kapatılabilir. İOS sürümünde, ekranınızda bir açılır pencere de görünür. “Araç kullanmıyorum” seçeneğine dokunmak telefonu normal çalışma moduna döndürür.

Apple ve Google Ebeveyn Denetimleri

İPhone uygulamasıyla, ebeveynler çocuklarının telefonlarında “Araba Kullanırken Rahatsız Etmeyin” işlevini kilitleyebilir ve erişim için şifre girilmesini gerektirebilir. Bu, genç sürücülerin onu kapatmasını önler ve ebeveynler için gönül rahatlığı sağlar.

2.El Elektrikli Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here