Araçları Sel ve Doğal Afetlere Karşı Korumak İçin Kasko Şart!

0
2150

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış açıklamasının ardından uzmanlardan gelen dolu uyarısı İstanbulluları alarma geçirdi. Sigortam.net uzmanları, doğal afetlere karşı araçların değerini korumak için sigortanın çok önemli olduğunu belirterek, araç sahiplerinin zararlarını hızla tazmin etmek için izleyecekleri yolları sıraladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinin bir kısmında süper hücreli fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu yağacağı yönündeki açıklaması, başta araç sahiplerinde olmak üzere büyük endişe yarattı. Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre geçen yıl 18 Temmuz’da  İstanbul’da yaşanan selde 7 bin adet araç hasar gördü ve bunun faturası 116 milyon TL oldu; 27 Temmuz İstanbul’da meydana gelen sel ve dolu yağışı sebebiyle ise 22 bin adet araç hasar görürken bunun faturası 168 milyon TL’ yi buldu.

İklim değişikliği nedeniyle doğal afet riski her geçen yıl artarken Türkiye’deki düşük sigortalılık oranı nedeniyle araç sahipleri ve kurumlar ciddi hasar maliyetleri ile karşılaşıyor. Türkiye’ nin ilk ve en büyük sigorta platformu Sigortam.net’in verilerine göre bugün hâlâ 12 milyon civarındaki binek ve hafif ticari aracın yalnızca yüzde 35’inin kaskosu bulunuyor.  Sigortam.net uzmanlarının verdiği bilgilere göre, kimi zaman araç sahipleri otomobillerini çok sık kullanmadıkları, yoğun trafik bulunan bölgelerde yaşamadıkları gibi gerekçelerle kasko yaptırma gereği görmüyor veya daha uygun fiyatlı poliçeler için sel ve doğal afetler kapsamdan çıkarılabiliyor.  Ancak, Sigortam.net uzmanları, bu eğilimin doğal afet olduğunda araç sahiplerine daha yüksek maliyetler çıkardığını belirtiyor.

Doğal afetler karşısında  araçların değerini korumanın en iyi yönteminin sigorta olduğunu belirten Sigortam.net uzmanları, çağrı merkezi ve güçlü web altyapısı ile doğal afetlerin yaşandığı süreçlerde müşterilerinin yanında olmak için yoğun bir çalışma içine giriyor. Sigortam.net hasar ve müşteri hizmetleri departmanı, 7 gün 24 saat müşterilerine hizmet veriyor.

Zararı hızla tazmin etmek için ne yapmak gerekiyor?

Araçları hasar gören kasko sahiplerinin genel olarak izlemesi gereken adımlar şöyle:

  • Kasko sahibinin hasar meydana geldikten sonraki 5 gün içerisinde hasarı sigorta şirketine bildirmesi gerekiyor.
  • Sigortam.net müşterileri 7/24 sigorta destek hattını arayarak bu bildirimi gerçekleştirebiliyor.
  • Zarar gören araca ilişkin fotoğraflar daha sonraki tespit aşamasında faydalı oluyor. Bu yüzden hasarı belgeleyen fotoğrafları çekmek önemli.
  • Eksper incelemesinin ardından hasarla ilgili ödemeler sigorta şirketi tarafından gerçekleştiriliyor.

Bu konuda ayrıca detaylı bilgi için Dolu Yağışı Sonrası Araç Sahiplerine Tavsiyeler başlıklı içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here