Arrival ve Uber Elektrikli Araç Üretecek

İngiltere merkezli bir elektrikli araç girişimi olan Arrival ve Uber özel bir elektrikli taksi tasarlama ve üretme planlarını duyurdu. Arrival Car olarak adlandırılan araç, özellikle taksi çağırma işlemi için üretilecek. Ancak, bu aracın diğer firmalara da sağlanacağı ve sadece Uber için kullanılmayacağı belirtildi.

Arrival ve UberGünümüzde Hyundai, Kia ve Tesla gibi tam elektrikli, Toyota Prius gib hibrit taksiler kullanılıyor. Ancak, bu on yılın sonunda yeni içten yanmalı araçların satışını yasaklamayı planlayan bazı ülkelerde tamamen elektrikli taksilere geçilmesi gerekiyor. Ancak Tesla ve diğerlerinin hazırda satılan elektrikli araçlarını kullanmak yerine, firma kendi aracını kullanmak istiyor. Bu taksiler yılda yaklaşık 30 mil yol kat edebilme kapasitesinde olacak.

İç Tasarım

Arrival ve Uber tarafından yayınlanan görseller, Tesla tarafından kullanılana benzer merkezi bir dokunmatik ekrana sahip. Minimal bir kabin, kapılarda ve koltuk altlarında ortam aydınlatması görünüyor. Arka kapılardaki aydınlatılmış eşya saklama alanları, akıllı telefonlar ve diğer cihazlar için şarj portları gibi kolaylıkların bulunacak. Ayrıca, arkadaki yolcular için ekstra ayak boşluğu da var. Sürücü koltuğu ise günlerini yollarda geçiren sürücüler için konfor sağlıyor.

Arrival ve UberFirma Açıklamaları

Altı yaşındaki Arrival sözcüsü, “sürücü konforuna, güvenliğine ve rahatlığına öncelik vereceklerini, aynı zamanda yolcuların birinci sınıf bir deneyim yaşamasını sağlayacaklarını söyledi. Arrival, önümüzdeki aylarda tasarım sürecinde Uber sürücüleriyle işbirliği yapacak. Araç, profesyonel sürücülerin ve yolcularının ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

İngiliz girişim şirketi, Otomobilin son tasarımının 2021’in sonundan önce ortaya çıkacağını ve üretimin 2023’ün üçüncü çeyreğinde başlayacağını söylüyor. Uber için elektrikli araçlara olan ihtiyaç ortada. Hedef ise 2025’e kadar Londra’da ve 2030’a kadar Avrupa ve Kuzey Amerika’da hizmet verebilmek.

Arrival ayrıca bir elektrikli teslimat kamyonu oluşturmak için UPS ile bir ortaklığa sahip. Arrival Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Elvidge şunları söyledi. ‘’ Arrival Car, sürücülerin uygun fiyatlı, dayanıklı ve arzu edilen bir araç ihtiyaçlarına göre tasarlanacak. Yolcuların deneyimini yükselten, sağlık ve güvenlik sağlayan, ekonomik bir araç olacak.’’

Arrival, büyük fabrikaları olan dış kaynaklarla çalışmak yerine, yüksek derecede otomatikleştirilmiş ve normal üretim tesislerinden daha az yer kaplayan “mikro fabrikalar” kullanmayı planladığını söylüyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here