Artık Cam Filmi Takmak Serbest!

0
1581

Geçtiğimiz yıllarda arabasında cam filmi olduğu için ceza alan ve bu cezalara itiraz edenlerin haberlerini televizyonda sıklıkla görür olmuştuk. Cam filmi taktırmak yasak mı, arabada cam filminin ne zararı var tartışmaları devam ederken geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de bu konuda yeni bir kanun açıklandı. Artık arabada cam filmi kullanmak serbest. Elbette bazı şartlar söz konusu.

Arabada cam filmi kullanmak özellikle 2000’li yılların başlarında çok trend olmuştu. Dışarıdan araç içinin görünemediği bu filmler, kolayca cama uygulanabiliyor ve genellikle daha havalı bir görünüm için tercih ediliyordu. Elbette sağlık sorunları nedeniyle aracına cam filmi taktırmak zorunda kalanlar da var. Bunlara ek olarak araç içinin güvenlik açısından görünmesini istemeyenler de cam filmi kullanıyor. Ancak cam filmi kullanmak güvenli sürüşü engellediği gerekçesiyle yasakladı ve aracında cam filmi bulunanlara, trafikte tespit edilmesi halinde, cezai işlem uygulanıyordu. Şimdi, yeni bir yasa ile bu durum değişiyor.

26.04.2017 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile birlikte artık, motorlu araçlarda cam filmi kullanmak yasak değil. Ancak bazı prosedürlere uymak gerekiyor. Söz konusu ayrıntılar şöyle: 

Standartlara uygun olarak üretilmiş cam filmlerinin araçlarda kullanması serbest. Ayrıca PVC malzeme içeren cam filmlerini kullanmak kesinlikle yasak. Bunlara ek olarak cam filmi yapıştırırken su bazlı akrilik yapıştırıcı kullanılması ve işlemin iç cama uygulanması gerekiyor. Aksi halde yine ceza yazılabilir. 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here