Artık Otomobiller Birbirleri İle Konuşuyor: Fiat Yol Arkadaşım Connect

0
754
Fiat Yol Arkadaşım Connect

Yol Arkadaşım Connect

Fiat Satış Sonrası Direktörü Hüseyin Şahin, “Fiat Yol Arkadaşım Connect” i üzerinde çalıştıklarını belirtti. Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli araç içi asistanı ile sürüş sırasında sürücü ve araç içi sanal asistan arasında sesli diyalog kurulmasını sağlayacak teknoloji için çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi. Ürünün altyapı yönetimi ve geliştirmesi, Tofaş Satış Sonrası Connectivity ekibi, Tofaş Bilgi Teknolojileri ve AR-GE birimleri ile bağlantılı araç platformu partneri Comodif ile hayata geçirdikleri söylendi.

Fiat Yol Arkadaşım Connect

Hüseyin Şahin sözlerine şunları da ekledi: “Fiat marka hedefimiz; teknolojiye, tasarım ve konfora herkesin ulaşabilmesi. Bu doğrultuda tüm Egea model ailesi araç sahiplerinin faydalanabildiği, ayrıca Doblo, Fiorino ve Ducato’da da sunduğumuz Fiat Yol Arkadaşım Connect teknolojisiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Geniş kitlelere bu hizmeti sunabilen tek markayız.”

Fiat Yol Arkadaşım Connect, müşterilerin hayatlarını kolaylaştıracak fonksiyonlara sahip. Örneğin: Uzaktan kontrol, park konum bilgisi ve çekilme bildirimi vb…

Yol Arkadaşım Connect İle Neler Yapabilirsiniz ?

son teknoloji uygulama

Geçmiş Servis İşlemleri

Yol Arkadaşım Connect uygulaması servis randevusu almak ve aynı zamanda servis işlem kayıtlarınızı da inceleyebilmenize olanak sağlıyor. Artık servis yerini ve saatini öğrenmek, hangi işlemlerin ne kadar ücretle yapıldığı ve servis danışman hakkında bilgi almak çok daha kolay!

Periyodik Bakımlar

Yol Arkadaşım Connect uygulaması ile aracınızın periyodik bakım listesini görebilir ve hangi bakımda neler yapılacağını inceleyebilirsiniz. Üstelik bir sonraki bakımınıza kaç kilometre kaldığını görerek, randevu alabilirsiniz. Bunlarla da yetinmeyip aracınızın bakımı yaklaştığında, bakım hatırlatma bildirimi dahi alabilirsiniz.

Araç İkaz Bildirimleri

Araç gösterge panelinde karşılaşabileceğiniz ve araç kılavuzunda yer alan tüm uyarı lambalarını bu uygulamada görebilirsiniz. Eğer arızaların ne anlama geldiğini bilmiyorsanız öğrenebilir ve bu durumda ne yapmanız gerektiğini okuyabilirsiniz. Uyarıları uygulama ana ekranında bildirim olarak alabilirsiniz.
  • Uygulamayı kullandığınız süre boyunca, kaç yolculuk yaptığınızı, toplam sürüş zamanınızı ve kaç kilometre gittiğinizi görebilirsiniz.

Aracınız hakkında ki her şeyi öğrenmeniz mümkün!

Fiat Yol Arkadaşım Connect

Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulaması ile;

  • Uzaktan aracınızın kapı kilitleyip açabilirsiniz.
  • Park etme isteğinizde otopark konumlarına olan uzaklığı öğrenebilirsiniz. Üstelik otoparkın boş kapasite bilgisini ve fiyat tarifesni bile öğrenebilirsiniz.
  • Aracınızın akü, lastik, adblue ve LPG seviyelerini kontrol edebilirsiniz.

*Bütün bunlar ile birlikte olası kritik arıza kodunda seyahat esnasında bir sinyal alınırsa seyahatinizi tamamlar tamamlamaz müşteri ilgi merkezi sizleri arayarak aracınız ile ilgili yapmanız gerekenleri telefonda aktarıyor. Hatta gerekli durumlarda acil yol yardım ve çekici desteği bile veriliyor.

Tabi ki Yol Arkadaşım Connect uygulamasının avantajları bunlar ile bitmiyor.

  • Olası bir kaza anında alınan çarpışma verisi, müşteri ilgi merkezine anında uyarı iletiyor. Müşteri ilgi merkezi de sürücüyü arıyor. Talebiniz doğrultusunda ambulans hizmeti göndermelerinin yanında eğer sürücüye ulaşılamazsa otomatik olarak aracın bulunduğu konuma ambulans hizmeti gönderiliyor.

araç içi asistan

Fiat Yol Arkadaşım Connect çocukları da koruyor

Fiat Yol Arkadaşım Connect’te bu yıl devreye alınan ikinci önemli bir güncelleme var: Ducato Çocuk Alarmı.

Okul servis araçlarında beğeni ile tercih edilen Ducato modeline bir koltuk sensörü eklenmiş. Ducato okul araçlarında, motor kapatıldıktan hemen sonra eğer koltukta çocuk ya da eşya unutulduysa FYA Connect uygulaması araç kullanıcısını ilk olarak bir bildirim ile uyarıyor. Bildirim ile uyarıldıktan sonra eğer 5 dakika içerisinde araca gidip duruma müdahale edilmemişse Fiat müşteri ilgi merkezi kullanıcıyı arayarak bu kez de bizzat uyarıda bulunuyor.

Fiat araçlar birbirleri ile konuşacak!

Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli araç içi asistanı olan Fiat Yol Arkadaşım Connect, sürüş esnasında sürücü ve araç içi sanal asistan arasında sesli diyalog kurulmasını sağlayacak bir teknolojiye sahip olacak. 2022-2025 yılları arasında Yol Arkadaşım Connect ile sadece araçl ve sürücüyü değil, kullanıcısı ile akıllı ev sistemlerini ve diğer Yol Arkadaşım Connect teknolojisine sahip araçlar da birbirleri ile bağlantılı hale gelecek.

Fiat Egea Hatchback Fiyatları

egea

1.0 Firefly, Benzin, 100 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Urban 5,5 Lt/100 Km Düz 217.900 TL
Lounge 5,5 Lt/100 Km Düz 235.200 TL
1.6 MultiJet, Dizel, 130 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Urban 4,5 Lt/100 Km Düz 255.300 TL
Lounge 4,5 Lt/100 Km Düz 263.600 TL
1.4 Fire, Benzin, 95 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Street 6,6 Lt/100 Km Düz 181.900 TL
Urban 6,6 Lt/100 Km Düz 190.900 TL
Lounge 6,6 Lt/100 Km Düz 208.900 TL
1.3 MultiJet, Dizel, 95 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Street 4,3 Lt/100 Km Düz 218.900 TL
Urban 4,3 Lt/100 Km Düz 227.900 TL
Lounge 4,3 Lt/100 Km Düz 240.200 TL

 

Sıfır km Fiat araç modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here