Yeni Audi RS6 Avant nihayet ABD pazarında satışa sunuldu ve otomobil üreticisi aynı zamanda özel “RS Tribute Edition” sunarak olayı kutladı. 2021 Audi RS6 Avant’ın yeni özel versiyonu, 1994 yılında tanıtılan orijinal RS2 Avant’a sevgi dolu bir övgü niteliğindedir. Aynı zamanda orijinal RS2 Avant’a saygı göstermek için yeni RS6 Avant ‘Tribute’ sürümü başlatılmıştır. Toplamda sadece 25 tane üretileceği için acele etseniz iyi olur.

Audi Sport’un yöneticisi Oliver Hoffman “25 yıllık RS tarihimizde Audi RS6 Avant dünya çapında büyük bir hayran kitlesine ulaşan en ikonik parçalarımızdan birisi olmayı başardı. RS6 Avant’ı ilk kez Kuzey Amerika’da da satacağız. Böylece markanın mirasının daha fazla büyümesini sağlayacağız.” dedi.

Audi’nin süper station vagonu, ön ızgarada siyah vurgularla birleştirilmiş Nogaro Mavisi dış cephe boyası, arka difüzör, yan kanatlar ve siyah tavan rayları dahil olmak üzere iç ve dış benzersiz stil unsurlarına sahiptir. Ek olarak, yeni Audi RS6 Tribute Edition, yaz lastiklerinde 22 inçlik gümüş alaşımlı jantlara sahipken, fren kaliperleri kırmızı renktedir.

İç Dizayn

Özel Audi RS6 Avant’ın iç mekanı, her yerde özel Valcona S spor koltuklar ve Denim Mavi dikişlerle birlikte, gösterge paneli için karbon kaplamalar, delikli bir direksiyon simidi ve RS paspaslar ile birlikte gelir.

RS6, Head-up display gibi teknolojik sürüş sistemi ve MMI multimedia sistemi gibi yolculuğu kolaylaştırıcı kitler ile donatılmıştır. Audi’nin en güncel Virtual Cockpit dijital göstergesi de RS6 Avant kabininde kendine yer ayırtmış. Dijital gösterge paneli, araca özel grafikler ve değerler, tork ve güç durumları, G kuvveti ekranı gibi birçok bilgiyi bize sunuyor.

Yeni Audi RS6 Tribute Edition ayrıca standart olarak Sürücü Yardım Paketi ve Yönetici Paketi ile birlikte gelir. İlki Audi’nin uyarlanabilir hız sabitleyicisini içerirken, ikincisi ısıtmalı arka koltuklar, baş üstü gösterge, elektrikli yavaş kapanan kapılar ve Bang & Olufsen 3D Gelişmiş Ses Sistemi gibi özellikler ekliyor. RS6 Avant 6 farklı sürüş moduna sahip.

RS6 gücünü hibrit destekli 4.0 litrelik çift turbolu V8’den alır ve 600 bg’lik güçtedir aynı zamanda 800 Nm torkta değişmeden kalır. Güç, sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe de gönderilir.

Audi Sport hız sınırı konusunda iki seçenek sunuyor. Dynamic paketinde azami sürat 280 km/s iken Dynamic Plus’da çıta 305 km/s’e kadar çıkıyor. 0-60 mph (96 km/s) hıza sadece 3,5 saniyede çıkıyor. Her Tribute Edition, V8’in varlığını daha net hale getirmesi için standart olarak spor egzozu içerecek.

Sadece 25 tane üretilen Audi RS6 Tribute Edition’dan birine sahip olmak istiyorsanız, en az 136.800 $ ‘a ihtiyacınız olacak. Standart 2021 Audi RS6 Avant ise şu anda iki model seçeneği ile satışta ve 109.995 $’den başlayarak fiyatlandırılıyor.

Fotoğraf Galerisi

İkinci el Audi RS ilanları için tıklayınız.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here