Audi Yeni Q6: İki Farklı Motor Seçeneğiyle Çin’de Tanıtıldı

0
184

Audi Yeni Q6 Çin’de ortaya çıktı. Alman otomotiv devi Audi’nin Çin’deki ortağı SAIC Audi, yeni Q6′ yı tanıttı.

Yalnızca Çin pazarı için geliştirilmekte olan Q6 farklı bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yeni Q6 hem elektrikli hem de içten yanmalı motor tasarımında seçenekler sunmakta. Ön bölümünde dikkat çeken boydan boya farları bulunmakta. Sekizgen ızgara ve güçlü görünümünü destekleyen hava kanalları da bulunuyor. Aracın arka tarafında ise günümüzde oldukça moda olan LED farlar fazlasıyla dikkat çekmekte.

Audi, Asya ülkesindeki müşterilere hatırı sayılır oranda teknoloji ve lüks özellikleri bir arada sunan yeni Q6’yı piyasaya sürdü.

(Yeni Audi Q6)

Audi Yeni Q6 Teknik Özellikleri

Yeni Audi Q6, 5099 mm uzunluğu, 2014 mm genişliğe ve 1784 mm yüksekliğe sahip. Ayrıca Q7’ye göre daha büyük. MQB Platformu üzerine inşa edilmekte olan Q6, 45TFSI ve 50TFSI olmak üzere iki farklı seçenek sunmakta. Her iki versiyonda 262 hp güç ve 400 Nm tork üreten 2.0 litre dört silindirli motor yer alır. Bunlar turbo benzinli motor olarak bilinmekte. Üst versiyonunda ise 295 hp güç ve 500 Nm tork üreten 2.5 litre altı silindirli motor yer almakta.

Üretilen her iki versiyonda da otomatik şanzıman, dört tekerlekten çekiş ve adaptif dinamik süspansiyon sunulmakta. Böylelikle aracın 0’dan 100’e hızlanması 7,3 saniye sürmektedir. 12.3 inç dijital göstergeli panel bulunan bu araçta, 10.1 inç multimedya yer alıyor. Araç aynı zamanda Audi’nin dördüncü neslidir. EA888 2.0T motora sahip olan Çin’deki ilk model olarak karşımıza çıkmakta. Audi Q6 sekiz farklı rengiyle tercih edilebiliyor. Bu renkler; Crouching Tiger White, Flying Dragon Blue, Fulu Brown, Pegasus Blue gibi renkler gibi. Ayrıca Snow Python Silver, Xuanniu Black, Awakening Lion Grey ve Kirin olarak da farklı renkler belirlenmiştir. İç mekanın güçlü tasarımına ek olarak 31.2 santimetrelik bir sanal kokpit yer alıyor. Buna ek 25.6 santimetrelik bir bilgi-eğlence ekranı da bulunmakta. Tüm özelliklerin dışında Audi’nin akıllı park yardımı, tam hızda uyarlanabilen seyir gücü var. Diğer sürücü yardımı özelliklerini de içinde barındıran Audi Al Pro teknolojisi ile güçlü bir şekilde piyasaya sunulması planlanmakta.

Fiyatı

Yeni Q6 45TFSI 500 bin Yuan’dan (1.3 milyon TL) fiyatıyla belirlenmiştir. 50TFSI modeli ise 650 bin Yuan’dan (1.7 milyon TL) için siparişe açılmıştır.

Sıfır Km Audi Modellerini İnceleyin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here