Ayhancan Güven’i Tebrik Ediyoruz!

2
3864
Ayhancan Güven

Türk motor sporcuları içinde parlayan bir yıldız var: Ayhancan Güven. Milli sporcumuz Ayhancan Güven, bir rekora imza attı ve yüzümüzü güldürdü. Haberin detayları şöyle…

Ayhancan Güven’i Tebrik Ediyoruz!

Ayhancan Guven Porsche Mobil1 Supercup yarışlarında Türk araba yarışçısı Ayhancan Güven ismi dikkat çekti. Porsche Mobil1 Supercup 2019 yarışlarında ülkemizi temsil eden yarışçı, en iyi zamanı aldı.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı – Spor Toto – Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Pierre Martinet desteğinde yarışlara katılan Ayhancan Güven, 21 yaşında. Yarışçımız, 2019 Porsche Mobil1 Supercup’un 4. ayağından zaferle ayrıldı. Yarışta toplam 30 pilot vardı. Genel sıralamada Porsche Mobil1 Supercup yarışlarında en iyi zamanı Ayhancan Güven aldı.

Ayhancan Guven

2:02.288 Rekoru Ayhancan Güven’in!

Ayhancan Güven, hem en iyi zamanı aldı hem de şampiyonlar tarihine ilk sezonunda yarış kazanan ilk pilot olarak geçti. Bu arada kendisi, daha önce Porsche Carrera Cup’ta şampiyonluk elde eden ilk yabancı pilot olma unvanına da sahip.

Ayhancan Güven Kimdir?

1998 doğumlu Türk yarış pilotudur. Babası da yarış pilotu olan Güven, pistlere 5 yaşında girmiş. Babasının desteğiyle motor sporlarına ilgi duyan ve doğru şekilde yönlendirilen sporcumuz ilk carting aracına 5 yaşında sahip olmuş. Babası tarafından doğru ve net bir kariyer planlaması ile yeteneğini geliştiren sporcu, kendisi de yaptığı işten müthiş keyif alıyor. Yetenek, ilgi, çalışkanlık ve doğru yönlendirme ile sonuç; tüm ülke için gurur kaynağı olabiliyor. Ayhancan Güven, bunun güzel bir örneği. Hepimiz için bir örnek aslında…

Ayhancan Güven, yarış pilotu olmak isteyenlerin maddi imkansızlıklar ve kaza riski gibi demotive durumlarla karşılaşabileceğinden bahsediyor.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here