Bentley Elektrikli Otomobile Geçişi Hızlandırıyor

0
499
Bentley Elektrikli Otomobile Geçişi Hızlandırıyor

Bentley elektrikli otomobile geçişi hızlandırarak, 2030’a kadar benzinli otomobil üretmeyi bırakıp tamamen elektrikli hale gelecek.

Lüks otomobil üreticisi Bentley, 2030 yılına kadar fosil yakıtlı otomobil üretmeyi bırakacak. Aynı zamanda tamamen karbon nötr olmayı hedefliyor. Bu plan; elektrikli araçlara geçişte, İngiliz otomobil üreticilerinin arasındaki en iddialı planlarından biri.

Altı yıl içinde geleneksel içten yanmalı motorlu otomobil üretmeyi bırakacak, bunun yerine hibritler üretecek. Daha sonra 2025’te ilk tam elektrikli otomobillerini üretecek. 2030’a kadar, sıfır karbon egzoz emisyonuna sahip saf bataryalı elektrikli araçlar satacak.

Bu hızlı geçiş, büyük karbondioksit emisyonlarına sahip devasa 12 silindirli benzinli motorlarla ünlü şirket için, İngiltere otomotiv endüstrisinin önde gelen çevresel sürdürülebilirlik şampiyonlarından biri olmayı hedeflediği anlamına geliyor.

Bentley’in Crewe fabrikası, rakibi Jaguar dışında, yalnızca bu kadar sıkı bir zaman diliminde elektrikli otomobil üretmeyi taahhüt eden Birleşik Krallık’taki tek büyük fabrika.

Elektrikli otomobil aküleri üretmek için önemli bir mesai harcanıyor. Bentley’in karbon dengeleme kullanmadan “uçtan uca karbon nötr bir organizasyon” olma sözü cesur bir hamle.

Bentley Elektrikli Otomobil İle Krizden Çıkmayı Planlıyor

Bentley kendisi ve diğer otomobil üreticileri araba satışlarına zarar veren koronavirüs salgınından çıkmanın yollarını arıyor. Bu anlamda çevresel hedeflerinin ise Bentley’i “finansal olarak dirençli ve durgunluğa dayanıklı” hale getireceğini söyledi.

Bentley, Haziran ayında maliyetleri düşürmek için kalıcı iş gücünden 1.000 kişinin işten çıkarılacağını duyurdu. Ancak, 200’ü geçici yüklenici olmak üzere gönüllü işten çıkarılacak 800 personele düşürdüğünü söyledi.

Bentley’in CEO’su Adrian Hallmark, “On yıl içinde Bentley, 100 yıllık bir lüks otomobil şirketinden lüks için yeni, sürdürülebilir, tamamen etik bir rol modele dönüşecek” dedi.

Otomobil üreticisi, 2030 yılına kadar fabrikasında hiç plastik kullanmamayı ve yönetimindeki siyahi, Asyalı ve azınlık etnik kökenlerden kadınların ve insanların oranını 2020’de %20’den %30’a çıkarmayı taahhüt edecek.

Bentley, hacim olarak dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Alman Volkswagen’e ait bir şirket. Volkswagen, mühendislerinin emisyon testini hile yapmak için yazılım yükledikleri “dieselgate” skandalının ardından elektrikli otomobil teknolojisine milyarlarca Euro yatırım yaptığını açıkladı .

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here