Son 10 Yıldır En Çok Beyaz Renk Araba Satılıyor!

Son araştırmalara göre dünya çapında en çok beyaz renkteki arabalar tercih ediliyor. Dünya genelindeki arabaların 3’te 1’inden fazlasının gövde rengi beyaz ve bu durum son 10 yıldır hiç değişmedi. Dünyadaki beyaz araba tercihlerini inceleyelim.

Beyaz Rengin Ardından Siyah ve Gri Geliyor

Amerika merkezli endüstriyel otomotiv boya üreticisi Axalta’ya göre, dünya çapındaki arabaların %38’i beyaz rengi üzerinde taşıyor. Ayrıca bu oran tam 3 senedir değişmiyor. Beyazın ardından en çok tercih edilen ikinci renk ise siyah. Dünya çapındaki arabaların %19’u siyah renkte. 3. sırada ise gri var. Siyah renge yakın olarak gri renkte dünyadaki arabaların %15’inde mevcut.

beyaz araba

Lüks Arabalarda Siyah ve Gri Renk Tercih Ediliyor

Yine Axalta’nın verilerine göre lüks sınıf araçların renk seçiminde koyu tonlar daha fazla tercih ediliyor. Özellikle Avrupa’daki lüks sınıfa ait olan araçların %62’si siyah veya gri rengi üzerinde taşıyor.

Beyaz Araba En Çok Çin’de Tercih Ediliyor

Beyaz renkteki arabaların tercihi coğrafi bölgelere göre de değişiklik gösteriyor. Dünya genelinde %38 oranında beyaz araba bulunurken, Çin’deki beyaz araba oranı %57 olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa’da ise beyaz arabalara olan rağbet %25 seviyelerinde. Gri renk tercihi de Avrupa için bu oranlarda gözüküyor.

İngiltere’de Renk Tercihi Gri’den Yana

Axalta’nın İngiltere özelinde bir araştırması bulunmasa da İngiltere merkezli yapılan araştırmalarda ülkede gri renge rağbetin fazla olduğu gözüküyor. İngiltere’de satılan arabalardan 5’te 1’i gri renkte. 2. ve 3. sırayı ise siyah ve beyaz alıyor.

beyaz araba

Türkiye’de de Beyaz Araba Tutuluyor!

Avrupa’nın genelinde olduğu gibi ülkemizde de beyaz arabalara rağbet yüksek. Özellikle filo kiralama şirketleri tarafından yapılan alımların çoğunda beyaz renkli arabalar tercih ediliyor. Bu durum özellikle büyük şehirlerde beyaz renkli arabaları sıklıkla görme ihtimalini arttırıyor.

İkinci el satılık beyaz otomobiller

Rolls Royce ‘lar Neon Renkler ile Üretilecek!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here