Birçok Ülkede Minivan Araçlar Üretimden Kalkıyor

0
390
Renault Scenic Üretimden Kalkıyor

Birçok markanın günümüzde minivan modeli bulunmaktadır. Fakat yıllar geçtikçe satış rakamlarına düşüşler meydana geldi. Bu yüzden verim alınamayan Minivan modellerinin üretimden kalkıyor olması, Dünya markaları için daha cazip gözüktü. Markalar daha iyi satış rakamları yakalayan modellere yöneldi.  Ayrıca artık elektrikli araçlara önem veren Renault, minivan konseptine bir son vermek istiyor. Yalnızca Renault değil diğer tüm markalarda aynı yolda ileriliyor.

Satış Rakamları Düşüşte

minivan araçlar üretimden kalkıyor.

90’lı yıllarda popüler olan ve 2000 yılına kadar popülerliğini sürdüren Minivan araçlar, bu zamana kadar milyonlarca satış rakamlarını yakaladı. Tabi her efsanenin son bulduğu bir vakit vardır. Gün geçtikçe Minivan araçlara ilgi azaldı. Bu yüzden insanlar minivan modeli araçları tercih etmeyi bıraktı ve başka modeller yöneldi. Milyon adet satışı bulunan minivanların, geçtiğimiz sene çok düşüşte olduğu gözlemlendi. Halbuki ilk çıktığı zamanlarda yılda 200 bin adet satılıyordu. Bu rakamların farkına varan Renualt ve diğer birçok markanın yöneticileri düğmeye bastı ve Minivan modellerinin üretimine son vermeye karar verdi.

Tüm Minivan Modelleri Rafa Kalkıyor

Minivan araç üretimi azalıyor

Renault markası üretimi kaldırdığına dair resmi bir duyuru yapmadı fakat satış listesinden kalkmış olması dolayısıyla bunu net bir şekilde gösterdi. Yalnızca G and Scenic modeli üretime devam ederken, onun da geleceği pek parlak gözükmüyor. Renault Scenic üretimden kalkıyor iken diğer markaların minivan modelleri ne durumda olduğu da merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda Citroen’in Grand C4 modeli de üretimden kalkmıştı. 2020 yılında ise Volkswagen Sharan ve Seat Alhambra gibi modeller piyasaya veda etmişti. Satışları devam eden modeller ise Ford S-MAX modelidir. Fakat bu modelin de çok fazla dayanabilmesi olanaksız. Şimdi ise Renault markasından Scenic üretimden kalkıyor.

Minivanların Popülerliğini Yitirmesinin Sebepleri Nedir?

Renault Scenic üretimden kalkıyor.

Minivan modellerin popülerliğini yitirmesindeki temel sebep SUV araçlardır. SUV araçlar git gide popülerleşti. Eskiden yüksek motor seçenekleri olması sebebiyle tercih edilmiyordu fakat şimdi 1.0 motor seçenekleri bile görebiliyoruz. İnsanlar bu yüzden SUV modellere daha çok ilgi gösteriyorken, minivan modellere ilgi bir hayli azalmış durumda. Tabi bu duruma elektrikli araçların popülerleşmesinin de etkisi çok büyüktür.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here