BMW Direksiyon Simidini Yeniden İcat Ediyor! Ünlü otomobil üreticisi BMW, yeni bir ‘Direksiyon Kolu’ için farklı direksiyon simidi patentini dosyalıyor. BMW, daha küçük bir kurulumla tekerleği kelimenin tam anlamıyla yeniden icat ediyor. Yeni direksiyon simidinin icadı otonom bir arabada tek elle veya hiç el kullanılmadan kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

En azından ufukta kendi kendine giden arabalarda, otomobil üreticileri direksiyon simidini değiştirmenin yollarını düşünüyor. BMW’nin en son fikri, onu tek elle idare edebileceğiniz bir direksiyon koluna dönüştürmektir.

Her iki ucunda iki L-şekilli tutamağa sahip geniş bir çapraz çubuk, BMW’nin buradaki fikrinin temel şeklidir. Ayrıca dış tutamaklar, orta çubuğun nasıl döndürüldüğünden bağımsız olarak dönebilir.

BMW Direksiyon Simidini Yeniden İcat Ediyor!
BMW Direksiyon Simidini Yeniden İcat Ediyor! | U.S. PATENT AND TRADEMARK OFFICE

Buradaki tüm fikir, daha küçük bir direksiyon simidi yaratmaktır. Bu otonom bir arabadaki sürücülerin gazete okumasına veya e-postalarını kontrol etmesine izin verecek bir direksiyon simidi yaratmaktır. Yaşasın?

BMW’nin Yeni Direksiyon Simidi Patenti

BMW’nin bu kendi tasarımına “tekerleği yeniden icat et” sloganlı bir küçük bir şaka yaparak başlayalım. Konu, BMW’den yeni keşfedilen bir “direksiyon kolunu” tanımlayan bir patent dosyasıdır. Temel olarak bu, standart bir tekerlekten sonraki en kötü şey gibi hissettiren garip küçük bir tasarım.

BMW, bu yeni tekerlek/kol/boyunduruğu “en azından kısmen otonom sürüş yapan çift hatlı bir motorlu araçta” kullanılacak bir şey olarak tasarlıyor. Bu, araç otonom moddayken standart bir direksiyon simidinin çok fazla yer kaplayacağı senaryoyu düşünür. Ve buna bir çözüm yolu olarak geliştirilir. Bu nedenle BMW’nin yeni direksiyon simidi Seviye 3 veya daha yüksek otonom araba üzerinde yeni bir patent başvurusudur.

BMW Direksiyon Simidini Yeniden İcat Ediyor!BMW Direksiyon Simidini Yeniden İcat Ediyor!

BMW’nin Yeni Direksiyon Simidi Detayları

BMW, ileride hepimizin kitaplarımızı ve tabletlerimizi direksiyon simidinin olduğu yere koymak isteyeceğimizi biliyor. Şuan ki arabalarda buna izin verilmediği için marka buna kısmi bir çözüm üretti. BMW, dosyalamada özellikle, yeni ve bunun gibi bir tutacağın / direksiyon simidinin “sürücü için mümkün olduğunca fazla boş alan sağlanması anlamına geldiğini” söyledi. Bu yeni tasarım ile birlikte sürüş yaparken kendinize ve eşyalarınıza daha fazla alan ayırabilirsiniz. Örneğin bir gazete okuyabilir veya e-postaları yönetebilirsiniz. Dahası, bunu elinize aldığınız ekran biriminin yardımıyla bir tablet veya benzeri aracılığıyla yaparsınız. Tasarım sayesinde tablet, telefon veya kitaplarınızı rahatça kullanabilirsiniz.

Buradaki resimlerin de gösterdiği gibi, direksiyon kolunun genel tasarımı normalden farklıdır. Dahası her iki tarafta serbest dönen bir tutamağa sahip kalın bir orta bölüm bulunur. BMW, burada bahsettiğimiz patent başvurusunda yeni bir bölüme odaklanıyor. Ayrıca otomobil otonom olarak sürüldüğünde, direksiyon kolunun orta bölümünün “virajlarda sürerken bile” standart ve yatay bir konumda kalacağını söyledi.

BMW’nin Yeni Direksiyon Simidi Nasıl Kullanılır?

Tutamağın insan sürücü tarafından kullanılma şekli olsa da, bu en ilginç olanı. Son zamanlarda otomobillerde oldukça farklı diğer olağandışı direksiyon tasarımları gördük. Hatta en ünlüsü Tesla tarafından üretilmiş olanıdır. Ancak BMW’nin yeni tasarımı, eliniz dikey eksenini değiştirmemenizdir. Bu sayede direksiyon simidinin yayında saat yönünde hareket ettirilebilen dış tutamaklar nedeniyle farklıdır. Bu nedenle, sol elinizi saat 9 konumundan saat 12 konumuna hareket ettirirken, örneğin başparmağınız yukarıyı gösterecek şekilde kalabilir.

BMW Direksiyon Simidini Yeniden İcat Ediyor!

BMW, bir kişinin böyle bir tutamağa sahip bir arabayı tek başına kullanabileceğini söyledi. Ayrıca bu direksiyonun / tutamağın bazı kısımları içeri katlanmıştır. Ancak böyle olsa bile, yine de aracın manevrası için kullanılabileceğini kabul ediyor. Genel olarak, kulpların bu direksiyon simidini ne kadar garip hale getirdiğine rağmen, buradaki ana fikir kısmen başkadır. Bu, BMW’nin tartışmasız bir şekilde yaptığı direksiyon kontrol mekanizmasını küçültmektir.

Patent ilk olarak CarBuzz tarafından rapor edildi. Ayrıca marka patentin Çin ve Almanya’da dosyalandığını da kaydetti. Bunlarla birlikte BMW’nin bu tür bir tasarım talep etme konusunda ciddi olduğunu gösteriyor. Ancak sadece bir patent başvurusunda bulunmak, hiçbir şekilde patent konusunun üretileceğini garanti etmez. İleride kullanılacak mı eğer bu mümkün olacaksa hangi arabalarda bulunacak. Daha ne gibi kolaylıklar sağlayacak merak ediyoruz. Gelişmelerin bir an önce gelişmesini ve üretilmesini umut ediyoruz.

İkinci El BMW İlanları

2022 BMW M5 CS İncelemesi; Motor, İç Mekan, Özellikler

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here