BMW 7 Serisi Ama Elektrikli: i7!

Otomobil markaları elektrikli modellere yatırım yapmaya devam ediyor. Yıllardır ”geleceğin otomobilleri” olarak adlandırılan elektrikli otomobiller, iyiden iyiye hayatımızın merkezine oturmaya başladı. Hal böyleyken birçok ülke gelecek 10 yıl içerisinde içten yanmalı motora sahip araçların çeşitli yasaklara tabi tutulacağını açıkladı. Ayrıca çeşitli ülkelerde elektrikli otomobiller için vergi avantajları da söz konusu. Her gün yeni bir elektrikli modelin haberini aldığımız bu günlerde bir haber de BMW cephesinden geldi. Görünüşe bakılırsa Alman üreticinin 7 Serisi adını verdiği amiral gemisi de ”elektrikleniyor”. i7 ismiyle piyasaya sunulması beklenen model, carscoops adlı internet sitesinin casus fotoğrafçıları tarafından test sürüşü esnasında görüntülendi. BMW i7 ‘nin 2022 yılının son çeyreğinde showroomlardaki yerini alması bekleniyor.

bmw i7

Tam Elektrikli Amiral Gemisi BMW i7

BMW’nin 7 Serisi’nin yeni bir jenerasyonu için bir hazırlık yaptığı söyleniyor. Son jenerasyon ile marka, efsane modele bir hibrit seçeneği de sunacak. Tam elektrikli olarak piyasaya sürülecek versiyonun ise isminin i7 olacağı tahmin ediliyor.

bmw i7

Tam Otonom Sürüş Seçeneği İle Gelebilir!

Ağır bir kamuflajın altında görüntülenen i7’nin, 7 Serisi’ne oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Tam elektrikli modelin en dikkat çekici farkı ise böbrek ızgaranın sağ tarafına konumlandırılmış sensörler. Bu sensörler tam otonom veya yarı otonom sürüşün habercisi gibi gözüküyor.

bmw i7

BMW i7 ‘nin 700 Kilometrelik Menzil Sunması Bekleniyor!

Gelecek yılın son aylarında 2023 model olarak satışa sunulması beklenen i7’nin teknik detayları ile ilgili çeşitli söylentiler mevcut. Alman raporlarına göre model, tek şarjla 700 kilometrelik bir menzil sunacak. Ayrıca 120 kWh değerindeki pil paketiyle 650 beygirlik bir güç üretmesi bekleniyor.

İkinci el satılık BMW 7 Serisi ilanları

BMW i4 Zorlu Koşullarda Test Edilirken Görüntülendi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here